Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü titiz takiplere bir yenisini daha ekledi. Kendisini kamu görevlisi, banka veya kredi kurumu çalışanı olarak tanıtıp vatandaşları ağa düşüren ve hakkında onlarca dosya bulunan firari şahsın İzmit ilçesinde saklandığı adres tespit edildi. 10 Ağustos 2026 tarihinde düzenlenen nokta operasyonla şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Tefecilik Soruşturmasında Son Firari de Kocaeli Adliyesi’ne Getirildi
Tefecilik Soruşturmasında Son Firari de Kocaeli Adliyesi’ne Getirildi
İçeriği Görüntüle

21 Yıl Kesinleşmiş Cezası Bulunuyordu

Yakalanan E.D. isimli şahsın yapılan GBT kontrolünde ve incelemelerinde; "Kişinin Kendisini Kamu Görevlisi veya Banka, Sigorta, Kredi Kurumlarının Çalışanı Olarak Tanıtması veya Bu Kurumlarla İlişkili Olduğunu Söylemesi Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan 21 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirlendi.

Ekran Görüntüsü 2026 08 11 094440

Emniyetteki İşlemlerinin Ardından Cezaevine Gönderildi

Gözaltına alınarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen E.D., buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından aynı gün adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece yüzüne karar okunan hükümlü şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, suçun önlenmesi ve firari faillerin yakalanmasına yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi