Kartepe’de arıcılığı desteklemek amacıyla üreticilere kovan dağıtıldı. Kartepe Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker, arıcılar, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve belediye yöneticileri katıldı.
Her üreticiye ikişer takım kovan
Program kapsamında ilçede arıcılık faaliyetlerini sürdüren 125 üreticiye ikişer takım kovan verildi. Toplam 250 takım kovanın, arıcıların üretim faaliyetlerine katkı sağlaması hedefleniyor. Konuşmaların ardından kovanlar üreticilere teslim edildi.
Türker: “Sahadaki ihtiyaca karşılık veriyor”
Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker, üreticilere sağlanan desteğin önemine değinerek Belediye Başkanı Kocaman’a teşekkür etti. Türker, “Üreticilerimizin emeğini büyüten, üretim gücünü artıran her destek bizim için çok kıymetli. Kovanlarımızın tüm arıcılarımıza bereket getirmesini diliyorum” dedi.
Kocaman: “Arıya yapılan yatırım, toprağa yapılan yatırımdır”
Arıcılığın bal üretiminin yanı sıra tarımsal üretim ve doğal yaşam için de önem taşıdığını söyleyen Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, “Bugün burada yalnızca 250 takım kovan teslim etmiyoruz. Arıcımızın emeğine, toprağımızın bereketine ve Kartepe’mizin üretim gücüne katkı sağlıyoruz. Arı varsa çiçek vardır, meyve vardır, bereket vardır” ifadelerini kullandı.
Üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Kocaman, dağıtılan kovanların arıcılar için verimli bir üretim sezonuna katkı sağlamasını diledi. Programda üreticilerle sohbet eden Kocaman, bölgedeki arıcılık faaliyetleri hakkında da bilgi aldı.




