Gündem

Kapadokya gastronomide başarıya imza attı: Michelin Rehberi Kapodokya ile genişledi

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Kapadokya; gastronomide de adından söz ettirecek bir başarıya imza attı. Michelin Rehberi, İstanbul, İzmir ve Muğla’nın ardından Türkiye’deki seçkisini Kapadokya ile genişletti.

Abone Ol

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Kapadokya; gastronomide de adından söz ettirecek bir başarıya imza attı. Michelin Rehberi, İstanbul, İzmir ve Muğla’nın ardından Türkiye’deki seçkisini Kapadokya ile genişletti.

Türkiye’nin ve dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kapadokya, sadece peribacaları ve doğal güzellikleriyle değil, gastronomisiyle de uluslararası alanda öne çıkmaya hazırlanıyor. Bölgedeki özel bir restoranın Michelin Rehberi’ne yaptığı başvuru, Kapadokya mutfağını bir üst seviyeye taşıma hedefinin ilk adımı olarak değerlendiriliyor. Ödüllü Sacred House bünyesinde yer alan Kapadokya’nın ikonik restoranlarından biri olan Virtus Restoran Genel Müdürü Funda Seval Öz, yaptığı açıklamada gastronomiye verdikleri önemi vurgulayarak; "Kapadokya yalnızca doğal güzellikleriyle değil, mutfağıyla artık ön planda. Unutulmuş reçetelerimizi rafine hale getirerek, uluslararası platformda tanıtmak istiyoruz" dedi.

Michelin Yıldızı başvurusu yapıldı


Kapadokya’da hizmet veren Virtus Restoran olarak Michelin yıldızına resmi başvurusunu yaptıklarını belirten Funda Seval Öz; "2026 yılı, yıllar süren emeğimizin taçlandırılacağı bir yıl olacak. Bu yıldız sadece restoranımıza değil, Kapadokya’nın 250 yıllık mutfak mirasına verilecek" ifadelerini kullandı. Michelin yıldızı, dünya çapında restoranlara verilen en prestijli gastronomi ödüllerinden biri olarak kabul edildiğinin altını çizen Öz; "Lezzet kalitesi, teknik beceri, malzeme kullanımı ve servis standardı gibi kriterlere göre yapılan değerlendirmeler, yıldızlı restoranların uluslararası alanda tanınırlığını artırıyor" dedi.

250 yıllık tarifler yeniden yorumlanıyor


Kapadokya’nın merkezinde hizmet veren Virtus Restoran, adını Latince ’erdem’ kelimesinden alıyor. İlhamını Dante’nin İlahi Komedya eserindeki zarafet ve cesaret temasından alan restoran, 250 yıllık yerel tarifleri modern tekniklerle birleştirerek misafirlerine sunuyor. Funda Seval Öz; "Selçuklu ve Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen tarifleri rafine ederek sunuyoruz. Bu değerleri uluslararası platformda tanıtmak ve Michelin yıldızı ile taçlandırmak en büyük hedefimiz" diye konuştu.