Kandıra’da denize girmek isteyen vatandaşlara kötü hava ve deniz şartları nedeniyle uyarı geldi. Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Kovanağzı, Kerpe ve Miço Kadınlar Plajı dışındaki tüm sahillerde denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bildirildi.

10 AĞUSTOS’TA DENİZE GİRMEK YASAK

Kaymakamlığın duyurusuna göre, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle 10 Ağustos 2026 Pazartesi günü Kandıra ilçesinde bulunan Kovanağzı, Kerpe ve Miço Kadınlar Plajı haricindeki tüm sahillerde denize girmek yasaklandı.

Kandıra Yolunda Feci Kaza: 6 Yaralı
Kandıra Yolunda Feci Kaza: 6 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, vatandaşların can güvenliği açısından yasağın bulunduğu sahillerde denize girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

3 PLAJDA DENİZE GİRİLEBİLECEK

Açıklamaya göre Kovanağzı, Kerpe ve Miço Kadınlar Plajı yasak kapsamı dışında bırakıldı.

Kaymakamlık, vatandaşların cankurtaran hizmeti verilen ve denize girmenin yasak olmadığı bölgelerde, mantar dubalar içerisinde denize girmelerini önemle rica etti.

Yetkililer, özellikle deniz şartlarının elverişsiz olduğu bölgelerde can güvenliğinin tehlikeye atılmaması gerektiğini belirtti.

Muhabir: Işıl Yurtseven