İzmit Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, tarihi caminin bu hafta yeniden ibadete açılmasının planlandığını söyledi.

İzmit Orman Fidanlık Şefliği’ne Hangar Yapılacak
İzmit Orman Fidanlık Şefliği’ne Hangar Yapılacak
İçeriği Görüntüle

İzmit Akçakoca Mahallesi’nde yer alan ve 1857 yılında inşa edilen Hacı Ayvaz Camii, yıllar içerisinde meydana gelen depremler ve yapısal sorunlar nedeniyle ciddi hasar gördü. Özellikle minaresinde oluşan çökme tehlikesi hem cami hem de çevrede yaşayan vatandaşlar açısından risk oluşturunca tarihi yapı ibadete kapatıldı.

Restorasyon 2025 yılında başladı

Tarihi caminin yeniden güvenli hale getirilmesi amacıyla restorasyon çalışmaları 4 Haziran 2025 tarihinde başlatıldı. Yaklaşık 169 yıllık yapının korunarak gelecek nesillere aktarılması ve yeniden ibadete kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar uzun süredir devam ediyordu.

Gözler açılış tarihine çevrildi

Restorasyon çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte mahalle sakinlerinin merakla beklediği açılış için de tarih netleşmeye başladı. Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, Hacı Ayvaz Camii’nin bu hafta içerisinde yeniden ibadete açılmasının planlandığını gazetemizle paylaştı.

Tarihi caminin yeniden kapılarını açmasıyla birlikte Akçakoca Mahallesi’nin önemli tarihi ve dini yapılarından biri yeniden vatandaşlarla buluşmuş olacak.

Kaynak: Bugün Kocaeli Gazetesi