Sandık öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi sürece doğrudan müdahil oldu; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, çalışmaları yerinde sevk ve idare etmek üzere İzmit’e çıkarma yaptı.

Tüzün’ü Belsa Plaza’daki belediye binası girişinde CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, belediye üst yönetimi ve meclis üyeleri karşıladı. Doğrudan başkanlık makamına geçen Yaşar Tüzün, buradaki ilk değerlendirme toplantısının ardından CHP’li 22 meclis üyesiyle basına kapalı, geniş kapsamlı bir zirve gerçekleştirdi.

GENEL MERKEZİN PAROLASI: TEK ADAY VE TAM UYUM
CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre, Genel Merkezin ana hedefi 30 Temmuz'daki oylamaya firesiz ve tek bir adayla girmek. Yaşar Tüzün'ün meclis üyeleriyle yaptığı görüşmelerde, parti içi birlik mesajı vererek adayın belirlenme sürecine ilişkin yol haritasını paylaştığı öğrenildi.

MASADAKİ İKİ İSİM: OBUZ VE KÜÇÜKKAYA
Seçim yarışı öncesinde kulislerde iki isim ağırlık kazanmış durumda:
Lütfü Obuz: Mevcut Belediye Başkan Yardımcısı olarak idari tecrübesiyle öne çıkıyor.
Mehmet Ümit Küçükkaya: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili görevini yürütüyor ve adaylığını resmen duyurarak süreçteki iddiasını ortaya koydu.
Her iki ismin de meclis grubunda destekçileri bulunurken, Yaşar Tüzün’ün üstlendiği arabuluculuk göreviyle taraflar arasında uzlaşma sağlayıp grubu tek bir isim etrafında kenetlemeyi hedeflediği belirtiliyor.

Süreçle ilgili nihai kararın ve resmi açıklamanın bugün saat 18.15’te kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.




