Yelken sporunun önemli festivallerinden biri olan 13. TAYK – Eker Olympos Regatta, bu yıl "Rüzgârı Yakala" mottosuyla 8-17 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da yelken severlerle buluşacak.
Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK), Türkiye Yelken Federasyonu ve Eker Süt Ürünleri iş birliğiyle organize edilen festival, Marmara Denizi’nde gerçekleşecek. Yarışlar farklı kategorilerde kıyasıya mücadelelere sahne olacak. Festivalde canlı yayınlar, eğlenceli etkinlikler ve ödül törenleri de yer alacak.
Eker, Regatta için hazırladığı "Rüzgârı Yakala" temalı manifesto videosuyla, yarış heyecanını ve ekip ruhunu izleyicilerle paylaştı.
Yarışlar 4 ayrı sınıfta düzenlenecek:
J70 Sınıfı: 8-10 Ağustos tarihlerinde Kalamış açıklarında yapılacak yarışlar, yüksek tempolu ve dinamik etaplarıyla dikkat çekecek. Yarışların ikinci bölümü ise 11-12 Ağustos tarihlerinde Match Race formatında düzenlenecek.
IOM Sınıfı: 10 Ağustos’ta Marmara Yelken Kulübü’nde yapılacak olan bu uzaktan kumandalı model tekne yarışları teknoloji ve deniz tutkusunu bir araya getirecek.
Hareketli Salma Kategorileri: 11-14 Ağustos tarihleri arasında minik ve genç yelkencilerin yarıştığı bu kategori, festivalin en renkli bölümlerinden biri olacak.
Yat Yarışları: 15-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Yat Yarışları, gece ve gündüz etaplarıyla festivalin en dikkat çekici yarışları arasında yer alacak. Özellikle 15 Ağustos’taki Çınarcık rotalı gece yarışı ve 17 Ağustos’taki İstanbul Boğazı yarışı festivalin zirvesi olacak.
Festival boyunca Eker TV, yarışları YouTube üzerinden canlı yayınlayacak. Geçen yıl büyük beğeni toplayan 3D modelleme ve dinamik grafikler, bu yıl da izleyicilere farklı bir deneyim sunacak.
Yarışların ardından ise yelkenciler ve konuklar için İtalyan Günü, Sokak Lezzetleri Gecesi, Festival Gecesi ve Türk Gecesi gibi özel etkinlikler düzenlenecek.