Gündem

İstanbul’da Bin 150 Kişilik Dev Koro Sahne Aldı

İstanbul Valiliği’nin hayata geçirdiği “Enstrümansız Okul Kalmasın” projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan bin 150 kişilik dev koro ve orkestra, Bahçelievler İl Özel İdare Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte sahne aldı.

Abone Ol

İstanbul’da Bin 150 Kişilik Dev Koro Sahne Aldı

İstanbul Valiliği’nin hayata geçirdiği “Enstrümansız Okul Kalmasın” projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan bin 150 kişilik dev koro ve orkestra, Bahçelievler İl Özel İdare Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte sahne aldı. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda video gösterimi ve protokol konuşmalarının ardından, 80 öğretmenden oluşan koro ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "Bin Çocuk Korosu", çeşitli eserleri seslendirdi. Esenyurt Halk Oyunları Topluluğu ise halk oyunları gösterisiyle etkinliğe renk kattı. Alanda kurulan atölye stantlarında çocuklar için çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

Etkinlikte konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, dört projeyi özel olarak takip ettiklerini belirterek, “Spor Şehri İstanbul, Ben Okuyorum İstanbul Okuyor, İstanbul Öğrenci Meclisleri ve Enstrümansız Okul Kalmasın projeleriyle öğrencilerimizin akademik başarısının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunuyoruz,” dedi.

Vali Gül ayrıca, proje kapsamında yıl sonuna kadar toplam 500 müzik atölyesi kurulacağını ifade etti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında çocukların bilim, sanat ve değerler eğitimiyle bütüncül bir şekilde yetiştirileceğini vurguladı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da projenin eğitimde fırsat eşitliği açısından önemli bir örnek olduğunu belirterek, “Kemanın, piyanonun sadece gelir durumu iyi olanlara değil, tüm öğrencilere ulaşabileceğini bu projeyle ispatlıyoruz,” dedi.