İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan incelemelerde, İstanbul’daki Nevruz kutlamaları sırasında örgüt propagandası yapan ve terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen şahıslar tek tek tespit edildi.

İki İlde Eş Zamanlı Baskın

Delillerin toplanmasının ardından bu sabahın ilk ışıklarıyla birlikte İstanbul ve Kocaeli’de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği baskınlarda 38 şüpheli şahıs gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adreslerden Silah ve Örgütsel Materyal Fışkırdı

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan detaylı aramalarda terör örgütünün kirli planları ve cephaneliği gün yüzüne çıktı. Aramalar sonucunda;

Biri kurusıkıdan dönüştürülmüş toplam 3 adet tabanca,

2 adet şarjör ve bu silahlara ait 307 adet mermi,

Örgütsel flamalar ve yasaklı yayınlar,

Şüphelilere ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Kocaeli Polisinden Çayırova'da Başarılı Operasyon: Aranan Şahıs Yakalandı
Kocaeli Polisinden Çayırova'da Başarılı Operasyon: Aranan Şahıs Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Gözaltına alınan şahıslar hakkında "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak/Yardım Etmek" suçlarından başlatılan tahkikat işlemleri tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak: İHA