Zeytinoğlu; Sanayide İstihdam Yükseldi

KSO Başkanı Zeytinoğlu işsizlik oranını değerlendirdi

TÜİK, 2019 yılı kasım ayı İşgücü istatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 327 bin kişi artarak 4 milyon 308 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1 puanlık artış ile yüzde 13,3 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 1,1 puanlık artış ile yüzde 15,4 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranında aylık bazda küçük de olsa gerilemenin devam ettiğini, 2018 yılının aynı ayına göre ise 1 puan yükseliş olduğunu söyleyerek, “İşsizlik oranı kasım ayında, ekime göre 0.1 puan gerileyerek yüzde 13.3 olarak gerçekleşti. Sanayi üretimindeki toparlanmanın etkilerinin, sınırlı da olsa işsizlik üzerine yansıdığını görüyoruz. Bunun yanında bu ay da işgücüne katılımdaki artışın sınırlı kaldığını biliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kasım’da, ekim ayına göre istihdam kaybının 174 bin kişi olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Tarım, inşaat ve hizmetler sektöründe ekim ayına göre istihdam kaybı yaşanırken, sanayi sektöründe 92 bin kişilik artış olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Sanayi sektöründeki istihdam, 2018 yılı kasım ayına göre ise 102 bin kişi arttı. Böylece sanayi sektörünün istihdamdaki payı yüzde 20.4’e yükseldi. İstihdamın sürdürülebilirliği açısından sanayi sektörünün önemini her zaman dile getiriyoruz.” dedi.

10 Şub 2020 - 16:53 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.