Zeytinoğlu kasım ayı sanayi üretimini değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmelerde, "Sanayi üretim endeksi kasımda aylık yüzde 1.3, yıllık yüzde 11 arttı" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Sanayi üretim endeksi kasımda aylık yüzde 1.3, yıllık yüzde 11 arttı. Aylık artıştan ziyade, yıllık gerçekleşen yüzde 11’lik artışı çok değerli buluyoruz. Bu artışa yüzde 11.6 ile imalat sanayiden güçlü bir katkı gelmesini de çok önemsiyoruz. Aralık ayında da sanayi üretimindeki artışın devam edeceğini düşünüyoruz. 2020 yılının son çeyreğine güçlü bir üretim performansı ile devam ediyoruz. Buradan son çeyrek ekonomik büyüme oranlarına sanayiden güçlü katkı geleceğini görüyoruz.” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu açıklamasının devamında, ülkemize yatırımların çekilmesiyle hem ihracat, hem üretim hem de ekonomik büyümede daha büyük oranlar yakalanabileceğini vurguladı.

Sektörlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Alt kalemlere baktığımızda, yıllık en yüksek artışın yüzde 22.2 ile dayanıklı tüketim mallarında olduğunu görüyoruz. Bunun otomotiv sektöründeki talep artışlarının yansıması olduğunu düşünüyoruz. Ara malı üretiminde yüzde 13.1 ve sermaye malı üretiminde yüzde 12.4 artışlar olmasını geleceğe yönelik yatırımların ve önümüzdeki dönemde büyümenin devam edeceğinin işaretleri olarak değerlendiriyoruz" dedi. Zeytinoğlu, orta yüksek teknoloji ürünlerdeki yıllık yüzde 15.8’lik ve yüksek teknolojili ürünlerde yüzde 13.8’lik artışların dikkat çekici ve önemli olduğunu söyledi.

13 Oca 2021 - 15:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.