Zeytinoğlu Avustralya’ya İhraç Ediyor!

Gölcük’te üretimini sürdürmekte olan Zeytinoğlu Yem Tarım ve Endüstriyel Ürünler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek tahıl üretimi liderlerinden olan Avustralya’ya At Yemi ihraç etti.

Kocaeli’nin önemli üreticilerinden Zeytinoğlu Yem Tarım ve Endüstriyel Ürünler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, ülkemiz adına da çok önemli bir başarıya imza atarak dünya genelinde tahıl ülkeleri arasında üst sıralarda yer alan Avustralya’ya; Amerika Birleşik Devletleri’nin Kentucky Equine Research firması lisansıyla at yemi ihracatına başladı.

Türkiye’de böyle bir ilki gerçekleştirmenin önemine vurgu yapan Zeytinoğlu Yem Tarım ve Endüstriyel Ürünler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Avustralya, dünyanın tahıl ülkeleri sıralamasında üst sıralarda yer alan bir ülke. Ekonomisinde de tarım ve hayvancılık önemli yer tutuyor. Bu konumda bulunan bir ülkeye, at yemi ihraç edebilmek çok önemli ve değerli. Zira Avustralya’ya at yemi ihraç etmek oldukça zor bir proses. Fabrikamız Avustralya Sağlık Bakanlığı tarafından ciddi bir denetim sonrasında bu denetlemeden başarıyla geçti. Bilindiği gibi Avustralya gıda maddelerinin girmesi en zor ülkelerden bir tanesi ve biz bu ihracatımızla böylesi bir başarıya da imza atmış olduk. Bu kapsamda ilk etapta 6 konteyner ile 140 ton at yemi ihraç ettik. Ülkemizin ekonomisine katkı anlamında böyle güzel haberle var olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz ülke olarak, üreticiler olarak bu gücü kendimizde görüyoruz ve desteklendiğimiz taktirde çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Zeytinoğlu, “Uzun yıllardır üretimde önemli işler yapmış olan firmamızın böylesine önemli bir başarıyı yakalaması, başta ciddi bir şekilde çalışan ekibimiz ve bizler adına gurur verici bir geliştirme olmuştur.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kentucky Equine Research, at beslenme ve yem endüstrisi konularında çalışmalar yapan dünyanın önde gelen firmalarından. Amerika Birleşik Devletleri’nde Kentucky Eyaleti’nin yaşamının önemli bir parçası olan atlar, zekâsı, çok yönlülüğü ve kusursuz dörtnal yürüyüşü ile ünlüdür. Son yıllarda gelişen Hipoterapi çalışmalarında zihinsel ve fiziksel engellilerin rehabilitasyonu için sıkça kullanılmaktadır. Dünya çapında yem üreticileri, at ürünlerini doğru şekilde takviye etmek için en son beslenme araştırmalarını uygulamak için Kentucky Equine Research'e güvenmektedir.

09 Mar 2020 - 15:29 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.