Yoldaş: “Cedit Projesi İzmit’e atılan kazık değil, tepe mahallelerin kurtuluş reçetesidir”

AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Vedat Yoldaş, “Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’ni söz verdiği halde yapamayıp, vatandaşı 1,5 yıl boş yere oyalayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şimdi çıkmış ‘-Bu proje zaten güzel değil’ diyerek heyecanla yeni evlerine kavuşmayı bekleyen bölge halkının hayallerini yıkmak istiyor. Cedit halkı size ne yaptı ki, önce güvenlerini istismar edip sonra umutlarını yıkıyorsunuz” dedi.

“BU PROJENİN MİLAT OLACAĞINI

GÖRECEK VİZYONUNUZ YOK”

İzmit Cedit Mahallesi’nde 15 yıl muhtarlık yaptıktan sonra AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen ve bölgeyi çok iyi bilen Yoldaş, seçim döneminde Cedit Mahallesi’nde Fatma Kaplan Hürriyet’in verdiği sözleri hatırlatarak şunları söyledi: “İzmit’in tarihinden ve ihtiyaçlarından öylesine uzaksınız ki, Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’ni İzmit’e atılan bir kazık olarak nitelendirme talihsizliğine düşüyorsunuz. Cedit Projesi, İzmit’e atılan kazık değil, bu kadim şehrin çarpık yerleşimden dolayı daralan, ambulans ve itfaiyelerin bile girmekte zorlandığı tepe mahallelerinin kurtuluş reçetesidir. Bu bir kötülük değil, İzmit’e bugüne kadar yapılan en anlamlı, en değerli, en elzem, en güzel proje olarak tarihe geçecek ve örnek olacaktır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın'ın yaptığı bu görkemli hizmette İzmit'in tepelerinin kurtuluşu buradan başlayacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın”.

“YETKİYİ VERİN SORUNU ÇÖZEYİM

DİYE OY İSTEDİNİZ”

Yoldaş, seçim döneminde Fatma Kaplan Hürriyet’in Cedit Mahalle sakinlerine defalarca söz verdiğini ve “Yetkiyi verin, sorunu çözeyim” diye oy istediğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Vatandaşımız size güvendi. Ama siz 85’iyle anlaşma sağlanmış ve elinize altın tepside sunulan bu projeyi bitirmek yerine siyaset yapmayı tercih ettiniz. Bir buçuk yıl vatandaşı oyalayıp, sonunda yüz üstü bırakmayı seçtiniz. Vatandaşın işini çözmek yerine, siyasi çekişmeyi tercih ettiniz. Şimdi sırf bu başarısızlığınızın altında kalmamak için ‘Bu proje zaten güzel değildi, İzmit’e atılan kazıktır’ demeye başladınız. Öyleyse seçim zamanı neden böyle söyleyip, ben bu projeyi yapmayacağım demediniz? Siyasi menfaatleriniz uğruna güvenlerini boşa çıkardığınız Cedit halkının şimdi neden hayallerini yıkmaya çalışıyorsunuz. Cedit halkı size ne yaptı?”

“TAHİR BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

ETMENİZ GEREKİR”

Yoldaş, Hürriyet’in ortada bıraktığı bu projeye sahip çıktığı için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’a teşekkür etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bin 200 konutluk bu projedeki sorumluluğunuzdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptırdığınız 140 konutluk Kiptaş Evleriyle kurtulabileceğinizi sandınız ama Cedit halkı durumun çok net farkında. Sizin tarafınızdan nasıl kandırıldıklarını çok iyi biliyor. Bu nedenle Cedit halkına çok daha iyi imkanlar sunabilmek adına projeyi yeniden revize ettirip, Cedit’lileri ortada bırakmamak için Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarını seferber eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın'a ilçe belediye başkanı olarak teşekkür etmeniz gerekir. Büyükşehir Belediyesinin proje için ayırdığı 100 milyon TL'yi görmemezlikten gelip, zaten projeyi Bakanlık yapacak demeniz vicdanen doğru bir yaklaşım değildir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın'ın bu proje için gövdesini, bedenini, ruhunu, ufkunu ortaya koyduğuna Cedit halkı şahittir”.

20 Nis 2021 - 12:42 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.