YENİ İŞ YERİ AÇMAYI DÜŞÜNENLER BU HABER SİZİN İÇİN

Kocaali Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında "Uygulamalı Girişimcilik" işbir...

Kocaali Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında "Uygulamalı Girişimcilik" işbirliği protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Ahmet Acar, protokolle ilgili yaptığı açıklamada, Kocaali'de potansiyel girişimci adaylarına ulaşarak yeni işletmelerin kurulmasına öncülük etmek istediklerini, açılan her yeni işletmenin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını, işsizlik sorununun çözümü noktasında da önemli bir adım olduğunu söyledi.

Bu anlamda KOSGEB ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden Acar , bu çalışmayı sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini, uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan girişimci adaylarının kendi işlerini kurmaları halinde KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne başvurarak üst limiti 30 bin lira olan hibe, üst limiti 70 bin lira olan geri ödemeli desteklerden faydalanabileceklerini bildirdi.

KOSGEB Sakarya Müdürü İsmet Yılmaz ise KOSGEB'in toplumun tüm kesimlerine girişimcilik ruhu aşılamak ve ülke kalkınmasına katkı sağlamak üzere KOBİ'lere ve girişimcilere çeşitli hizmet ve destek sunduğunu anımsattı.

Yılmaz, KOSGEB Sakarya Müdürlüğü olarak il genelinde ikinci kez bir belediyeyle işbirliği yaptıklarını, bu tür işbirliklerini diğer belediyelerle de yapmak istediklerini kaydetti.

Kocaali Belediyesi ile KOSGEB Sakarya Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimi 4 Şubat'tan itibaren başlayacak. Eğitime katılmak isteyenler 31 Ocak'a kadar Kocaali Belediyesi Kültür Turizm Müdürlüğü'ne başvurabilecek.

25 Oca 2013 - 10:54 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.