YENİ 5 LİRA PİYASADA

50 lirayla renk benzerliği nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesi için renk değişikliğine gidilen 5 liralar tedavüle çıktı. Merkez Bankası'nın hakim...

50 lirayla renk benzerliği nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesi için renk değişikliğine gidilen 5 liralar tedavüle çıktı. Merkez Bankası'nın hakim rengini mor olarak değiştirdiği yeni 5 liralık banknotlar tedavüle çıktı.


Ayrıca, Merkez Bankası tarafından 1 Ocak 2009'da tedavüle çıkarılan ve halen tedavülde bulunan E-9 Emisyon Grubu I. tertip Türk lirası banknotlara kıyasla, II. tertip 200, 50 ve 5 liralık banknotlardaki imzalarda da değişikliğe gidildi. 200 ve 5 liralık banknotlarda Başkan Erdem Başçı ile Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu'nun, 50 liralık banknotlarda ise Başçı'nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Turalay Kenç'in imzaları kullanıldı. Boyutları ön, arka yüz kompozisyonlarıyla genel nitelik ve görünümler bakımından belirtilen değişiklikler dışında I. tertip banknotlarla aynı olan II. tertip banknotlar, I. tertip banknotlarla birlikte tedavülde olacak.

08 Nis 2013 - 10:08 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.