Vergi idaresinin yeni binası hazır!

Kocaeli, Alemdar, Tepecik Vergi Daireler ile Vergi İhtisas Dairesi için Derince Bankalar Caddesi'nde kiralanan yeni binada taşınma için son hazırlıklılar yapılıyor. Yeni binada çalışmaların Mayıs ayında tamamlanması ve vergi dairelerinin önümüzdeki ayın sonunda yeni yerinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor

Kocaeli Vergi Dairesi, Alemdar, Tepecik Vergi Daireleri ile Vergi İhtisas Dairesi'nin bulunduğu ve 1999 depreminde hasar gören binanın taşınması için sona gelindi. Deprem riski nedeniyle içinde çalışan memurların ve işçilerin büyük korku yaşadığı bina, Derince Bankalar Caddesi’nde tadilat çalışmaları devam eden binaya taşınacak. Binada ısıtma ve soğutma sistemi ile iç donanım çalışmaları devam ediyor. Yetkililer binaya mayıs ayının sonunda taşınmayı planladıklarını belirtti.

İzmit merkezde bulunan Vergi Dairesi binası 1999 depreminde hasar gördü. Depremin ardından güçlendirme yapılan binada 2014 yılında yapılan incelemede binanın ağır hasarlı olduğu ve derhal boşaltılması gerektiği ile ilgili rapor verildi. Bunun üzerine yeni bir bina yapılması için yer arayışı başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez Mahallesi 42 Evler semtinde verdiği araziye DSİ’nin raporu nedeniyle onay verilmedi. 300 çalışanın olduğu bina Ege Depremi'nde büyük sarsıntı yaşayınca taşınma işlemleri hızlandırıldı

Yapılan çalışmada Derince Bankalar Caddesi'nde Said Altun’a ait olan 7 katlı binanın kiralanmasına karar verildi. Kira sözleşmelerinin yapılmasının ardından inşaat halinde olan binada çalışmalar hızlandırıldı. Nisan ayında tamamlanması beklenen bina koronavirüs nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklara takıldı. Bazı ürünlerin geç gelmesiyle çalışmalar planlanan süreçte bitmedi.

Bina içinde elektrik kablolarının döşenmesi ile ilgili süreç tamamlandı. Isınma ve soğutma sistemlerinin merkezi hale getirilmesi için çalışmalar devam ederken aynı zamanda iç donanım için de çalışmalar hızlandırıldı. İnşaat ile ilgili çalışmalar dışında Vergi Dairesi Başkanlığı'nın vezne ve yeni mobilya alımı için talepte bulunduğu da öğrenildi. Vergi Dairesi'nin mayıs ayının sonuna kadar taşınması planlanıyor.

Yeni binaya Kocaeli Vergi Dairesi, Alemdar, Tepecik Vergi Daireleri ve Vergi İhtisas Dairesi taşınacak. Merkezde Acısu Vergi Dairesi kalacak. Bu vergi dairesinde internet üzerinden işlemlerini halletmeyen vatandaşlar yararlanabilecek. Acısu Vergi Dairesi'nde vezne, tahsilat ve dilekçe işlemleri yapılabilecek ve vatandaşlar mağdur edilmeyecek. Taşınma işlemlerinin ardından tamamen boşaltılacak olan mevcut Vergi Dairesi binası yıkılacak. Binanın yıkımının ardından bölgede oluşacak alanda yeni bina yapmak yerine alanın bölgedeki vatandaşlara hizmet edecek bir park haline getirilmesi isteniyor. Bölgedeki vatandaşlar

20 Nis 2021 - 09:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.