Vatandaşlar Pazar Fiyatlarından Memnun

İzmit Pazar Pazarında sebze ve meyve fiyatları yaz aylarının gelmesi ile birlikte düşmeye devam ediyor.

Pazarda birçok üründe yaşanan fiyat düşüşüne rağmen marketlerdeki sebze-meyve reyonları ise cep yakıyor. Pazarda kilo fiyatı 2 ile 3 lira arasında değişen domatesin fiyatı markette 5 liraya kadar çıkıyor. Ürün kalitesi açısından da pazar vatandaşlar için daha cazip bir hal aldı.

Pazarcı esnafı, fiyatların neredeyse yüzde 40 ucuzladığını dile getirirken satışlardan da memnun olduklarını belirtti. Vatandaşlar ise Pazar fiyatlarından oldukça memnun olduklarını dile getiriken bir evin ihtiyaçlarının 50 TL'nin üzerine çıkmadan karşılanabildiğini belirtti. Kimi vatandaşlar ise fiyatların çok uygun olduğunu belirterek, bol keseden atanlar pazara gelsin ucuz fiyatlardan faydalansın şeklinde konuştu.

İzmit Pazar Pazarı'nda Fiyatlar Şu Şekilde:

Kavun (tane): 5 TL

Domates (kg): 2 TL

Salatalık (kg): 2 TL

Patates (kg): 2 TL

Soğan (kg): 2 TL

Biber (kg): 5 TL

Taze Fasulye (kg): 4 TL

Patlıcan (kg): 2.5 TL

Üzüm (kg): 5 TL

Dolmalık Biber (kg): 2.5 TL

Dereotu (demet): 1.5 TL

İncir (kg): 12 TL

Bamya (kg): 15 TL

Muz (kg): 13 TL

Armut (kg): 5 TL

Karpuz (10kg): 5 TL

Market ile Pazar fiyatları vatandaşı düşündürüyor. Pazarda kilo fiyatı 2 ile 3 TL arasında değişen domatesin fiyatı markette 5 TL'ye kadar çıkıyor. Yine pazarda 2.5 TL'ye tezgahlardaki yerini alan patlıcanın fiyatı, markette 4 TL. Mutfak alışverişlerinin başında gelen dolmalık biberde markette 4.5 TL'ye satılıyor. Aradaki fiyat farkı ve ürün kalitesi vatandaşı pazar alışverişine yönlendiriyor.

18 Ağu 2019 - 16:26 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.