Vali Hüseyin Aksoy Tarafından Karşılandılar

“Engelsiz Bir Türkiye İçin Farkındalık Maratonu” Koşucuları, Vali Tarafından Valilik Binası Önünde Karşılandılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde farklı engel gruplarından bireylerin katılımlarıyla bugün İstanbul- Taksimden başlayarak Kocaeli’ne varan “Engelsiz Bir Türkiye İçin Farkındalık Maratonu” koşucuları, Vali Hüseyin Aksoy Tarafından Valilik Binası Önünde Karşılandılar.

Valilik binası önünde gerçekleştirilen karşılama törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cemal Sofuoğlu, Vali Yardımcısı Ali Ada, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonluğunda “Engelsiz Bir Türkiye İçin Farkındalık Maratonu” başlamıştı ve İstanbul Taksim’den başlayan ve Ankara Anıtkabir’e kadar devam edecek olan maratonun Kocaeli ayağındayız. Bu anlamda maratona katılan bu bayrağı İstanbul’dan alıp bize teslim eden bütün sporcularımıza, katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Engelsiz bir yaşam için her türlü çalışma birçok kurum tarafından yerine getirilmektedir. Bizde Kocaeli Valiliği olarak Engelli Veri tabanı projemizi hayata geçirdik. Kocaeli’de hangi engel türlerinde kaç vatandaşımız var bunun sayılarını ortaya çıkardık ve bir proje dahilinde çalışmaları ortaya koyuyoruz. Temel amacımız; vatandaşlarımızdan engelli olup devletin onlara sunduğu imkanlardan yararlanmayanlar varsa onları yararlandırmak ve belirli bir engel grubunun bir bölgede yoğunlaşması gibi bir tespitimiz olursa onun nedenleri üzerinde sorgulama ve çalışma yapma gibi birçok hedefi ortaya koyan çalışmayı biz Kocaeli olarak hayata geçirdik.

İlimizde 60 Engelli Spor Kulübümüzde 1467 Sporcu Faaliyet Yürütmektedir

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün koordinasyonluğunda engellere yönelik yürütülen birçok çalışma var. İlimizde 60 engelli spor kulübü var. Bu 60 engelli spor kulübünde 1467 sporcu faaliyet yürütmektedir. Bu sporcuların bir kısmı ulusal ve uluslararası alanda derece yapan, madalya alan sporcularımızdır. Onlara emek veren, katkı sunan hocalarına, ailelerine ve bütün sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Engelsiz Bir Türkiye İçin bugünkü organizasyonu da önemsiyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bayrağı buraya kadar taşıyan sporcularımızı kutluyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli sınırından başlayarak Sakarya’ya kadar koşacak olan sporcularımıza bayrağı ve plaketi teslim etti.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde farklı engel gruplarından bireylerin katılacağı ve bir bayrak yarışı şeklinde 24 saat aralıksız olarak sürdürülecek halk katılımlarıyla toplumda farkındalık yaratması planlanan maraton koşusu bugün sabah saatlerinde İstanbul Beyoğlu/ Taksim’den başlayarak Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu illerinden geçerek 29 Ekim Salı günü Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da Anıtkabir’de son bulacaktır.

“Engelsiz Bir Türkiye İçin Farkındalık Maratonu” Koşucuları, 57 kilometresi Kocaeli’de olmak üzere toplamda 450 kilometre mesafe kat edecekler.

28 Eki 2019 - 09:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.