Vali Aksoy'dan Taş Ocağı Açıklaması

Kocaeli Tv'ye konuk olan Vali Hüseyin Aksoy önemli açıklamalar yaptı.Kandıralıların ve doğa severlerin merakla beklediği Kandıra’da açılacak olan taş ocağı ve ağaç kesimleri ile ilgili Vali Hüseyin Aksoy, ilk defa konuştu; “Otoyol bittiğinde ocak kapanacaktır. Rakamlar bazen abartılıyor, 2 bin 158 civarında bir ağaç kesilecek” dedi.

Bugün Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akçaalan’ın sunduğu Ters Köşe programına konuk olan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında Kandıra’da açılacak olan taş ocağı ve ağaç kesimleri ile ilgili ilk defa konuştu. Vali Aksoy, “Rakamlar bazen abartılıyor, 2 bin 158 civarında bir ağaç ki o da çok büyük olmayan yol açma ve diğer konularda kesilecektir” dedi.

İHTİYAÇ OLAN TAŞ BİR BÖLGEDE

Kandıra’daki ağaç kesilmeleri ilgili Aksoy, “Kuzey Marmara Otoyolu yapılıyor, Kuzey Marmara Otoyolu’nda bölgede son yolun asfalt kaplaması ile ilgili bir malzemeye ihtiyaç vardı. Bölgede yapılan çalışmada en önemli malzeme, sertliği ile dayanaklılığıyla ilgili, Kara Yolları Müdürlüğü’nce yapılan bir çalışma ile Kandıra’da bir bölgede olduğu tespit edildi”

İZİN KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLDİ

“Bizden de izin istendi, biz bu konuda hassasız, çevreye zarar vermesi konusunda hassasız, ağaçların kesilmemesi konusunda hassasız, vatandaşların bu konudaki hassasiyetini saygı ile karşılıyoruz. Sadece tek bir taşın olması noktasında izin verdik ve bu izin tek bir şahsa değil Kara Yolları Müdürlüğü’ne verilmiştir”

25 Tem 2019 - 13:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.