UZUN, "YÜRÜTME KARARI DURDURULDU"

Kocaeli'nin gündeminden uzun zaman düşmeyeceğe benzeyen Maşukiye Taş Ocağı ile ilgili İl Genel Meclisi CHP Üyesi Ahmet Uzun şok iddialarda bulundu. Uz...

Kocaeli'nin gündeminden uzun zaman düşmeyeceğe benzeyen Maşukiye Taş Ocağı ile ilgili İl Genel Meclisi CHP Üyesi Ahmet Uzun şok iddialarda bulundu. Uzun, Yanık Köyü sakinlerinin taşocağı durdurulması ile ilgili açtığı davada İdari Mahkeme'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını iddia etti.

Doğa harikası ve turizm denilince akla gelen Maşukiye'ye kurulacak taş ocağı ile ilgili şok gelişmeyi İl Genel Meclisi CHP'li üyesi Ahmet Uzun açıkladı. Kent yöneticilerini de ikiye bölen taş ocağı ile ilgili İdari Mahkemeden alınan kararı Uzun, kamuoyuna duyurdu.Maşukiye' nin harika doğası üzerine kurulacak taş ocağının olumsuz etkilerinin önüne geçmek için Yanıkköy sakinleri, taş ocağı kurulma kararının durdurulması için İdari Mahkemeye başvurmuştu. Ve Ahmet Uzun'un iddialarına göre o karar yürütmenin durdurulması yönünde.Yanık Köy Muhtarı Sibel Baykal, "Burada halk tamamen endişe içerisinde. Eşi benzeri olmayan bir doğanın katliamı söz konusu" diye konuştu.Uzun, "Başından bu yana Maşukiye de yaşananları takip ediyoruz. Burada halk birleşti, taş ocağı istemiyor. Köylünün açtığı hukuki süreç sonunda Ankara İdari Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bununda en kısa zaman sonra belgeleri tebliğ edilecektir" dedi.

05 Mar 2013 - 15:54 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.