Üniversitelerde korona tedbirleri: Akademisyenlere ses tonu uyarısı

Yüz yüze eğitime başlayan üniversitelerde dersler Covid-19 önlemleriyle yapılacak. Damlacık yayılımını önlemek için akademisyenlere, "Sınıf ile amfilerde yüksek sesle ve hızlı ders anlatmayın" uyarısı yapıldı

2021-2022 Akademik Yılı resmi açılış töreni dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye'de yapıldı. Pandemi nedeniyle 1.5 yıldır kampüslerden uzak kalan üniversite öğrencileri de artık yüz yüze eğitime başlayacak. Birçok üniversitede dersler zaten başlamıştı. Ek yerleştirmelerin de tamamlanmasıyla önümüzdeki hafta itibariyle üniversitelerin tamamında eğitimler başlayacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, Covid-19 önlemeleriyle yapılacak yüz yüze eğitimlerde üniversitelerde birçok değişik uygulama hayata geçirilecek. Örneğin amfi ve sınıflarda akademisyenler daha kısık sesle ders anlatacak. Damlacık yayılımını önlemek için birçok üniversitede akademisyenlere "Yüksek sesle ve hızlı konuşarak ders anlatmayın. Damlacık yayılımı yüksek seste 2.5 metreye kadar ulaşabilir" uyarısı yapıldı. Hocalar dersleri maskeyle anlatacak. Ancak maske çıkarılması gereken durumlarda yüksek sesle ders veremeyecek.

Üniversitelerde alınacak diğer önlemler ise şöyle: ZORUNLU PCR TESTİ

-Bazı üniversiteler, akademisyen ve öğrencilerin kampüslere girişinde aşı ya da PCR testini zorunlu tutacak. Aşı olmayan öğrenci ve akademisyenlerden kampüse girmeden 72 saat öncesine ait PCR testi istenecek.

-Üniversitelerde dersliklerde, kampüslerde, toplantı salonlarında maskeye, mesafe ve temizliğe dikkat edilecek. Özellikle kapalı alanlarda sürekli maske kullanımı sağlanacak.

-Kampüs içinde ortak kullanım alanları düzenli olarak temizlenecek.

Sosyal faaliyetler mümkün olduğunca açık havada yapılacak.

Sınıf içinde oturma düzeninde kişiler arası en az 1 metre mesafe konulacak. Ders içeriğine, faaliyet ve uygulamalara göre mesafe artırılacak.

-Derslik ve laboratuvarların havalandırmasına özellikle özen gösterilecek.

BLOK DERSLER KALKIYOR

-Dersler mümkün olan en az sayıda kişi ile yapılacak.

-Blok ders yerine dersler arasında salonun büyüklüğüne göre, en az 10 dakika ara verilerek ortamın havalandırılması sağlanacak.

-Damlacık oluşturması nedeniyle şarkı söyleme koro çalışması, tiyatro provaları gibi yüksek sesle yapılan faaliyetler için küçük derslikler ve sınıflar yerine büyük salonlar tercih edilecek.

-Damlacıkların yayılmasına yol açabileceği için mümkün mertebe içerde kişiler olduğunda klima ve vantilatör kapalı olacak.

-Yurtlarla ilgili de sosyal ortamlar için alınan tedbirlere uyulacak. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurulların alacağı kararlara uygun düzenlemeler yapılacak

06 Eki 2021 - 10:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.