UNESCO Başkanı Gölcük'e Geliyor!

Ülkemizin ve şehrimizin en kapsamlı Uluslararası Kırkyama Şenliği başlıyor.

UNESCO BAŞKANI

23-24-25 Ağustos tarihlerinde Değirmendere Çınarlık Meydanında yapılacak olan şenliğe Rusyadan 11 Güney Koreden 5 Japonyadan 2 İspanyadan 1 Makedonyadan 1 Mısırdan 1 ülkemizin çeşitli illerinden çok önemli sanatçı katılırken ayrıca önemli bir isim Gölcüke gelerek şenliğin açılışına katılacak ve etkinlikleri takip edecek. Bu isim de UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz. Oğuz 22 Ağustosta ilçeye gelecek ve 23 Ağustosta etkinlikleri takip edecek.

UNESCO BAŞKANI PROF.DR.OĞUZ KİMDİR?

Prof. Dr. Oğuzun Halk Bilimi ve Somut Olmayan Kültürel Miras konuklarında yazarlığını veya editörlüğünü yaptığı 52 kitabı 100 civarında makalesi ve 30dan fazlası uluslararası alanda olmak üzere 70 civarında toplantıda sunulmuş ve bildiriler kitabında basılmış bildirisi bulunmakta aralarında Web of Science kapsamındaki AHCI ve TÜBİTAK/ULAKBİM SBVTnın da bulunduğu ulusal ve uluslararası indekslerce dizinlenen Millî Folklor dergisinin 1989 yılından beri editörlüğünü yapmaktadır.

Prof. Dr. Oğuz Hacettepe Üniversitesi Türk Halk Bilimi Kulübü Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Üniversitesi Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi Türk Halk Bilimi Bölümü Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Bilimi Yüksek Lisans ve Doktora programları Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ve Somut Olmayan Kültürel Miras Enstitüsünün kuruluş çalışmalarını yürütmüştür.

UNESCO HAKKINDA

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü ya da UNESCO United Nations Educational Scientific and Cultural Organization Birleşmiş Milletlerin özel bir kurumu olarak 1946 yılında kurulmuştur. Türkiyede birliğe o yılda katılmıştır. UNESCO Paristeki genel merkezinden eğitim bilim iletişim ve kültür alanlarındaki küresel reformları teşvik ederek ve insan hak ve özgürlüklerine saygıyı artırarak barışı ve güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır.

KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK

UNESCOnun hedefleri stratejileri ve faaliyetleri barış inşası çevresel sürdürülebilirlik etik gelişme toplumsal cinsiyet eşitliği ve yoksulluğun ortadan kaldırılması gibi küresel girişimlerini içermektedir. Kültürler arası diyalog uluslararası iletişim ve bilgi paylaşımı yoluyla teşvik edilmektedir. Eğitim girişimleri hayat boyu öğrenme kültürü geliştirmeyi çeşitli sosyal ve etik zorlukları ele almayı ve çok kültürlü çeşitliliği teşvik etmeyi amaçlıyor.

20 Ağu 2019 - 14:45 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.