Ülkü Ocakları’ndan müdür atamalarına çok sert tepki

Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Özcan, kamuoyunda tartışmalara neden olan müdür atamalarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada...

Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Özcan, kamuoyunda tartışmalara neden olan müdür atamalarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada özetle şöyle denildi:

“Geçtiğimiz günlerde çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz eğitim kurumlarımız için adaletsizliği, insafsızlığı, aymazlığı el üstünde tutan bir anlayış ile rezil bir yönetici ataması mantığına tanık olduk.

Gördük ki yandaş eğitim sendikası üyesi olmak müdürlük sıfatı almaya yeter kıstas iken okulunu uluslararası organizasyonlara taşımak, mecbur olmamasına rağmen Türkiye’yi dünyaya tanıtmak ve öğrencileriyle beraber ülkesini temsil etmek başarısına sahip, bazısı otuz yıllık idarecilik tecrübesine sahip müdürlerimiz, yeterli yağcılık liyakatine sahip değillermiş.

EMANETİ EHLİNE VERİNİZ

Çocuklarımıza çalışkanlığı öğretecek, fedakârlığın erdem olduğunu anlatacak, iltimas ve yandaşçılığın kabul görmemesi gerektiğini öğütleyecek idealist öğretmen ve idarecilerin artık mumla dahi bulunamayacağını görmüş bulunuyoruz. İdarecilerin Allah size adaleti emrediyor ikazını duymaksızın yaptıkları ve yapacakları atamalar ‘Emaneti ehline veriniz’ beyanına uymayacağına göre bizim evlatlarımız nasıl okullarda, hangi yöneticilerin emrindeki öğretmenlerden neler öğreneceklerdir?

BURADA ADALETSİZLİK VAR

Yarınlarımız adam kayırmanın maharet, torpilin rutin bir hareket, rüşvetin hak olduğunu öğrenerek büyümesini istemediğimiz için; ülkesini ve milletini özünden çok seven, yükselmek ve ileri gitmenin anahtarının adalet olduğunu bilen idealist öğretmenlere olan inancımızı sürdürüyoruz. Bu sebeple başta Türk Eğitim-Sen olmak üzere hak ve hukuk noktasında mücadele eden kurumlara açık desteğimizi ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için gerekirse Hz. İbrahim için karınca olmaya gönüllü olduğumuzu beyan ediyoruz. Zira adaletsizliğin olduğu yerde zulüm vardır ve Ülkü Ocakları her zaman zulmün karşısındadır.”

25 Ağu 2014 - 10:22 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.