Türk Kargo Uçağı Kırgızistan'da Düştü

Hong Kong­ Bişkek seferini yapan Türk kargo uçağı Bişkek yakınlarında yerleşim biriminin üzerine düştü. Kazada 4'ü mürettebat 37 kişi öldü, 6 kişi yar...

Hong Kong­ Bişkek seferini yapan Türk kargo uçağı Bişkek yakınlarında yerleşim biriminin üzerine düştü. Kazada 4'ü mürettebat 37 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Havalimanı geçici süreyle trafiğe kapatıldı. Hong Kong'dan havalanan bir Türk kargo şirketine ait uçak, Kırgızistan'ın yerel saatine göre 7.30 sularında inişe geçtiği sırada, Manas Havalimanı yakınında bir yerleşim birimine düştü. Kazada 37 kişi hayatını kaybederken, ölenlerden ikisinin pilot, ikisinin de yükleme uzmanı olduğu belirtildi. Ölenlerin çoğunun yerleşim biriminde yaşayanlar olduğu ve bunlardan 6'sının da çocuk olduğu gelen bilgiler arasında. Hong Kong ­ Bişkek seferini yapan Boeing 747 tipi kargo uçağının ACT Havayollarına ait olduğu; yakıt ikmali yapmak için Kırgızistan'a inmek üzereyken kötü hava şartları nedeniyle düştüğü belirtildi. Uçak düşmeseydi, Kırgızistan'da yakıt ikmali yaptıktan sonra İstanbul'a gelecekti. Kırgızistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, olay yerine çok sayıda itfaiye ve cankurtaran ekipleri sevk edildi. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

16 Oca 2017 - 07:42 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.