TÜİK HEYETİ İZAYDAŞ'I GEZDİ

İZAYDAŞ’ı ziyaret eden Türkiye İstatistik Kurumu uzmanları, kurumun çalışmalarını detaylı bir şekilde öğrenebilmek amacıyla çok sayıda soru yöneltti....

İZAYDAŞ’ı ziyaret eden Türkiye İstatistik Kurumu uzmanları, kurumun çalışmalarını detaylı bir şekilde öğrenebilmek amacıyla çok sayıda soru yöneltti. Sorulara İZAYDAŞ Çevre Yönetim Sistemleri Sorumlusu Aysun Saraç yanıt verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ’a ülkenin dört bir yanından ziyaretçi gelmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu Çevre, Enerji ve Ulaştırma İstatistikleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde çeşitli illerden gelen TÜİK uzmanları, İZAYDAŞ’ı ziyaret etti.

Türkiye’de çevre ve enerji istatistikleri kapsamında tüm verileri takip eden 35 kişilik heyet, İZAYDAŞ’ın çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi.

TÜİK Çevre Enerji ve Ulaştırma İstatistikleri Daire Başkanı Sebahattin Sarı ile Kocaeli Bölge Müdür Vekili İbrahim Esenkar’ın da hazır bulunduğu ziyaret programı, yapılan sunumla başladı. İZAYDAŞ Çevre Yönetim Sistemleri Sorumlusu Aysun Saraç, tesisin çalışma sistemi ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında misafirlere detaylı bilgiler verirken, TÜİK heyetinin yoğun teknik soruları dikkat çekti.

TÜİK Çevre, Enerji ve Ulaştırma İstatistikleri Daire Başkanı Sebahattin Sarı, kurum olarak birçok istatistikleri topladıklarını, çevre istatistikleri kapsamında da atık bertarafı ve geri kazanım tesisleri ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

1.5 saati aşan sunumun ardından ise tesis turuna geçildi. TÜİK heyeti, İZAYDAŞ’ın depolama alanları, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisi de yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı.

28 Şub 2013 - 13:28 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.