Teknik Direktör Selahaddin Dinçel Soruları Cevapladı

Türkiye Futbol Federasyonu 3.Lig’de mücadele eden şehrimiz takımı Kocaelispor’un teknik patronu Selahaddin Dinçel, Kocaeli TV ekranlarında Hayrettin Albayrak’ın sunumuyla yayınlanan Top Ağlarda programının konuğu oldu.

Kocaeli TV ekranlarında yayınlanan Top Ağlarda programına konuk olan Kocaelispor teknik direktörü Selahaddin Dinçel doğayen gazeteci Hayrettin Albayrak ve konuklarının sorduğu sorulara cevap verirken programı takip eden izleyicilerden gelen soruları da cevaplamayı ihmal etmedi.

Teknik Direktör Dinçel Programın Açılışında Esenler Erokspor İle İlgili Genel Bir Yorumda Bulundu.

Selahaddin Dinçel Esenler Erokspor ile ilgili geçen sezon da Kırşehir Belediyespor’da görev yaparken inanılmaz bir yarış içinde olduklarını ve bu yarışın son üç haftaya kadar sürüdüğünü dile getirdi. Bununla birlikte Esenler Erokspor’un kadro yapısının bozulmadığını ve bu sezon bu grupta tekrar söz sahibi olarak lige başladıklarını, her sezon yenilen bir kadro olduklarını ifade etti.

Dinçel Esenler Erokspor Galibiyeti İle İlgili İse Şu Açıklamalarda Bulundu

“Geçen sezon bizim analizi yapan Mustafa hocamız fikstür gereği Erokspor’u takip ettiğimiz için 30 resmi maçını izledi. Bu sezon da Kocaelispor yine Erokspor’u takip ediyor. Göreve geldik son dört hafta yine Mustafa hoca Erokspor’u izledi. Tüm yapısını hücrelerine kadar biliyoruz diyebileceğim bir kulüptü. 60, 70 oranla top kendilerinde kalıyor istedikleri gibi hücum yapabiliyorlar, sadece sonlandırmayla ilgili bir sıkıntı yaşıyorlardı. Kocaelispor olarak bu takımın oynanmasına müsaade etmemesi gerektiğini düşündük ve buna çalıştık. Bizler saha içinde çalışırken Kemerspor maçının hemen sonrasında tüm Kocaeli şehrinin de bir hazırlığı vardı, inanılmaz bir hazırlık. Yönetim kurulumuz, Sayın Başkanımız Hüseyin Üzülmez önderliğinde çalışmaya başladı. Pazar akşamından itibaren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın bir mesaj yoluyla ve hafta içinde tüm şehirde billboardlarda bunları gördük ilçe belediye başkanlarımızın inanılmaz katkısı oldu”. Dinçel göreve geldiklerinde Erokspor’un 5 puan farkla önde olduğunu ve şuanda ise bu puan farkının kapandığını, maç fazlasıyla 6 puan fark yaptıklarını ve şuan önde olduklarını da dile getirdi. Dinçel son olarak Erokspor’un lige havlu atmadığı ve kendisinin Erokspor’u çok ciddi bir rakip olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Programda Sunucu Hayrettin Albayrak’ın “Hocanın şu sözü dikkatimi çekti. Hiç kimse bana transferi sormadı” sözü üzerine” Teknik adam Dinçel şöyle bir cevapta verdi:

“Şehirde her noktada Kocaelispor konuşuluyor. Biz ilk göreve başladığımız andan itibaren kiminle karşılaşıyorsak transfer lazım mı? , Hangi bölgelere düşünüyorsunuz? , Sizin tespitleriniz nedir? ben de transfer düşünmüyoruz diyordum. Bugün Kocaelispor sevdalılarının bulunduğu ortamda oturduk kimse transfer sormadı. Beş hafta önce belki herkes transfer konuşuyordu. Son beş hafta da alınan skorlar zihinde farklı bir tablo oluşturdu ve performansını kötü olarak nitelendirdikleri oyucuların performanslarının artması, takıma katkı sağlamaları o oyucuları da öne çıkarttı diye düşünüyorum. Profesyonel şubemizle inananın transferi masaya yatırmadık. Çünkü bizim için önemli olan şuan var olan oyuncularımızla alacağımız maksimal puanlar, onun için mücadele ediyoruz. Devre arasında çok fazla transferin takımlara çok yararlı olmadığı kanısındayım. Biz bu tecrübeyi de yaşadık”.

Programda İzleyenlerden Gelen Yorumlar Dile Getirilirken Sorular Da Cevap Buldu.

İzleyenler hocayla ilgili “Kendimiz gibi bir hoca denk geldi sonunda biz deli sen deli”, “Takım öndeyken hala ileride top bastırıyor ya hocam senelerdir beklediğimiz, istediğimiz hocaya kavuştuk sonunda, seninle gideceğiz şampiyonluğa. İnşallah.” Yorumlarında bulundu.

İzleyicilerden Gelen Sorular İse Şunlardı:

“Hocamız geldikten sonra takımda ekstra pozitif bir enerji oluştu bunun nedeni nedir?

Selahaddin Dinçel bu soruya şu şekilde cevap verdi: “Takımda bulunana her oyuncu seçilmiş oyuncu, kendisini bu liglerde ispat etmiş oyuncular. Gençlerde yetenekli gelecek vadeden gençler. Takımda zaten potansiyel vardı, bu potansiyel açığa çıktı. Bunu yansımalarını görüyoruz”.

“Önümüzdeki sezonlarda Kocaelispor çatısı altında bulunmak ve büyük HodriMeydan taraftarıyla nice şampiyonluklar yaşamak ister mi?”

Hocanın bu soruya cevabı ise şu şekilde oldu: “Her teknik adama nasip olmayacak bir camiada çalışıyorum. Kocaelispor’un, Hodri Meydan’ın gücünü hep dışardan takip ederek izledim, gördüm. Fakat şuan yaşıyorum gerçekten Kocaelispor’da olmaktan, Kocaelisporlu olmaktan gurur duyuyorum. Allah bize nasip ederse, inşallah uzun yıllar bu camiaya hizmet etmek istiyorum”.

-Bir izleyicinin ilk yarının ve ikinci yarının ilk 10 dakikası neden kulübede oturduğunu ve bunun bir totem mi olduğunu sorması üzerine Selahaddin Dinçel “Totem falan değil. Rakip takım maça farklı bir anlayışla başlayabilir ama bunu çok kısa sürede değiştirebilir. 8—10 dakika izliyorum, röntgen çekiyorum diyelim” diyerek cevap verdi.

-İzleyici sorularımdan biri de hocanın Kocaelispor’la Süper Lig hayali olup olmadığı üzerineydi. Hoca bu soruya “ Bu şehrin Süper Lig sevdası var. Ben de o Süper Lig sevdasının içerinde yer almak isterim. Kocaelispor’un tarihinde inşallah biz de güzel şekilde anılırız. O biraz uzun vadede hedef olsa da her zaman içimde olan bir hedef” diyerek yanıt verdi.

Programda Hayrettin Albayrak’ın hocanın daha önce 3.ig’in en kolay lig olduğunu söylediğini dile getirerek bunu açmasını istedi. Teknik Direktör Dinçel ise bu sözünü şöyle açıkladı:

“Geçen sezon bir röportajımda Süper Lig, 3.Lig’den daha kolay lig diye bir ifadem vardı. Bunun içini açtığımızda Süper Lig’de ekonomini çok büyük olduğu istediğin sayıda yabancı 15 sınırı var 8,10,12 alabiliyorsun ve yüksek paralarla istediğin oyunculara ulaşabiliyorsun. Çalışma şartlarına bakıldığında tesisin, lojmanın, fitness’ın veya antrenman için yeterli alan her türlü imkan ve olanağın üst ligde var. 3.Lig’de şu zorluk var Belediye arkanda olmaz ise çimi biçtiremiyorsun, lojmanı temizletemiyorsun bazen mutfağa erzak yardımı yaptıramıyorsun, araç, ulaşım sorunu yaşıyorsun. 3.Lig’de eğer ekonomiyi de iyi kullanamıyorsan çok büyük sıkıntı yaşıyorsun. Ben Süper Lig’in kolay olduğunu o yüzden söyledim ama 3.Lig’e neden kolay dedim ora da eğer doğru oyuncuları bünyene alırsan bu lig çok kolay, doğru hamleler yaparsan çok kolay”.

Kocaelispor’dan Milli Takıma çağrılan Gökdeniz Bayrakdar ile ilgi de açıklamada bulunan Dinçel şu ifadeleri kullandı:

"Milli takıma seçildiği dönemde iç sahada Fatsa dış sahada Kemer maçımız vardı iki maçlık bir süreç milli takımda geçecekti Kesinlikle kulübümüzün oyuncumuz milli takıma gitmesin gibi bir isteği, arzusu olmamıştır. Gökdeniz’in Çarşamba sabahı uçak bileti var ve milli takımın Antalya kampına katılacak bizim yönetim kurulumuzun sadece şöyle bir isteği oldu kampa katılsın Cumartesi günü izin verirseniz uçakla dönüş yapsın Antalya’dan Pazar Fatsa maçını oynayıp tekrar kampa dahil olsun. Çünkü o süreçte milli takımın maçı yoktu. Yani üç gün sizinle kampta olsun izin verirseniz. Önce bize izin verdik Gökdeniz katılır cumartesi günü sizin kampınıza pazar maç oynayıp tekrar Antalya’ya döner. Biz Gökdeniz ile vedalaştık, başarılar diledim inşallah görüşürüz dedim ama iznin cevabı gelmediği için hafta sonu geleceksin gibi bir söylemde bulunmadık. Fakat milli takım yetkililerinden gece yarısı kulübümüze gelen bilgi Gökdeniz takımda kalsın ve o iki maçını oynasın. Ama bu niye bu şekilde geldi onun iç yüzünü bilmiyoruz. Bizim kesinlikle gitmesin diye bir talebimiz olmamıştır”.

Hocaya sorulan sorulardan biri de antrenörlük kariyerinin başladığı Turgutluspor ile ilgiliydi. Tugutluspor’un Play-Off’larda Kocaelispor ile eşleşmesi halinde hocanın nasıl hissedeceği soruldu. Hoca bu soruya şöyle cevap verdi:

“Ben Turgutluspor ’da yetiştim. Bugün burada sizlerin aranızda bulunuyorsam Turgutluspor sayesinde olmuştur. Ben şuan Kocaelisporluyum ve Kocaelispor’un ekmeğini yiyorum. Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün biz Turgutlu’ya kazanmak için gideceğiz. İnşallah kazanmak için de ben elimden geleni yapacağım.

Programın sonunda ise hocaya ilginizi çeken soru, kafanızda bir şey kalmıştır hangisi sorusuna hoca “Turgutlu ile ilgili olan arkadaşımız bana ilginç geldi” dedi. Program kapanışında bu haftanın dinlenme olarak belirlendiği ve Ağrı deplasmanı ardında da Elazığ maçıyla ilk yarının sona ereceği belirtildi.

PROGRAMI TIKLA İZLE

26 Kas 2019 - 12:40 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.