Tatar ' Çocuklar Yılda Bir Kere Göz Muayenesi Olmalı'

Yaşama Dair’de Tülay Çivi’nin bu haftaki konuğu Çağın Göz Hastanesi’nden Op. Dr. Mehmet Gürkan Tatar oldu. Tatar '7 yaşına kadar da yılda bir defa da muayene edilmesi büyük önem taşıyor.' dedi.

Kocaeli TV’nin sevilen sağlık, kültür, sanat ve yaşam programı Yaşama Dair’de Tülay Çivi’nin bu haftaki konuğu Çağın Göz Hastanesi’nden Op. Dr. Mehmet Gürkan Tatar oldu. Tatar çocuklarda göz hastalıkları ile ilgili soruları yanıtladı ve bilinmeyenleri cevapladı.

Tülay Çivi’nin Sunduğu Yaşama Dair programının bu hafta konuğu Çağın Göz Hastanesi’nden Op. Dr. Mehmet Gürkan Tatar oldu. Tatar çocuklarda görülen göz hastalıklarına ve tedavi yöntemlerine değindi.

Op. Dr. Tatar ilk olarak çocuklarda göz muayenesinin önemine dikkat çekti ve ne sıklıkla yapılması gerektiğini aktardı:

Tatar “İlk 6 ay içerisinde kesinlikle göz muayenesi olması gerekiyor. 7 yaşına kadar da yılda bir defa da muayene edilmesi büyük önem taşıyor, eğer bir rahatsızlık varsa tedaviye en hızlı yanıt verilen yaş aralığı 2 – 3 yaş aralığı oluyor” dedi.

Op. Dr. Tatar ilk olarak çocuklarda göz muayenesinin önemine dikkat çekti ve ne sıklıkla yapılması gerektiğini aktardı. Çocuklarda gözyaşı kanal tıkanıklığı rahatsızlığına değinen Tatar, bu rahatsızlığın belirtilerinden bahsetti ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çağın Göz Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Op. Dr. Tatar, Göz Tembelliği, Şaşılık, Konjetinal Katarak, Pitazis gibi hastalıklar başta olmak üzere birçok rahatsızlık hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tatar daha sonra çocuklarda sık göz kırpma, göz içi tümörü ve Bebeklerde göz hemanjiomu gibi rahatsızlıklar için de önemli paylaşımlar yaptı.

Op. Dr. Mehmet Gürkan Tatar belli başlı tedavi yöntemleri hakkında da açıklamalar yaptı.

08 Oca 2020 - 16:16 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.