Sokağa Çıkamayan Vatandaşlara Önemli Duyuru

Kocaeli Valiliği yaptığı duyuruda sokağa çıkmaları kısıtlanan ve yasaklanan 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlardan motorlu taşıt sahibi olanlara muayene zamanı geçmiş araçları için cezai işlem uygulanmayacağını duyurdu.

Kocaeli Valiliği'nin yapmış olduğu bir açıklamaya göre koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşın sağlığını koromak amacıyla soğa çıkma kısıtlaması ve yasağı getirilen 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlardan motorlu taşıt sahibi olanlara muayene zamanı geçmiş araçları için cezai işlem uygulanmayacağını duyurdu.

Valilikten gelen açıklamaya göre:


2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü maddesinde; trafiğe çıkarılacak motorlu araçların teknik şartlara uyup uymadığının ekonomik yapıları da dikkate alınmak suretiyle belirli zamanlarda muayene edileceği, muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması hâlinde araç sahibine idari para cezası verileceği, bu araçlara, muayenelerinin yaptırılması için süre ve şartları Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen şekilde izin verileceği, izin verilen süre sonunda, muayenesi yapılmadan veya muayene sonucunda emniyetsiz raporu verilen araçların trafiğe çıkarılması hâlinde araç sahibine idari para cezası verileceği hüküm altına alınmıştır.


Ancak yukarıda da belirtildiği üzere 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız, evlerinden çıkamadıkları için Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü maddesi kapsamındaki araç muayenelerini fiili imkânsızlık nedeniyle yaptıramamaktadırlar. Araç muayenesini yaptırmadıkları takdirde karşılaşacakları yaptırımlar, sokağa çıkması kısıtlanan/yasaklanan vatandaşlarımız üzerinde baskı oluşturarak onları dışarı çıkmaya yöneltmektedir. Hem salgının yayılmasının önlenmesi hem de kendi sağlıkları açısından dışarı çıkmaları son derece riskli olan bu vatandaşlarımızın evlerinde kalmaları salgınla mücadele için büyük öneme sahiptir.


Açıklanan tüm bu nedenler, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 27.03.2020 tarihli yazısı gereği; 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan/yasaklanan motorlu taşıt sahibi vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağının başladığı 22.03.2020 tarihinden sonra muayene zamanı gelen araçları için yasaklamanın kaldırılmasından 45 gün sonrasına kadar Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü maddesi kapsamında araç muayenelerin ertelenmesine ve anılan mevzuat hükümlerine göre herhangi bir cezai işlem uygulanmamasına karar verilmiştir.

28 Mar 2020 - 18:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.