SEKA İskelesi, Yüzer Vinç ile Yıkılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKA Fabrikası’ndan kalan ve kara ile bağlantısı kesilen eskimiş iskeleyi yıkıyor

Türkiye’nin en büyük endüstri dönüşüm projesi olan Seka Park’ta bulunan ve kara ile bağlantısı kesilen, denizin ortasında yıllardır atıl vaziyette bulunan ve yapılan incelemeler neticesinde iskele yıkılma tehlikesinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce yıkılıyor. İskelenin yıkımında 680 ton kapasiteli deniz ve nehir tipi yüzer vinç kullanılıyor.

YIKIM KARŞILIĞI İHALE

SEKA Kağıt Fabrikası’ndan kalan ve 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde kıyıyla bağlantısı kalmayan iskele tehlike arz ediyordu. İlerleyen zamandan dolayı oluşan erozyon ve pas, iskelenin tehlikesini arttırıyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yıkılma tehlikesi bulunan iskele için ihale düzenledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Taşınır Mal ve Ambarlar Şube Müdürlüğü yıkım karşılığı satış ihalesi açtı.

YIKIM 1 AY SÜRECEK

14 Şubat itibariyle başlayan yıkım çalışmaları için özel yüzer vinç getirildi. İskelenin yıkımında 680 ton kapasiteli deniz ve nehir tipi yüzer vinç kullanılıyor. 4 bin 586 groston ağırlığındaki vinç ile yıkım yaklaşık 1 ay sürecek.

08 Mar 2020 - 10:31 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.