ŞEHİT HABERLERİNDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLER BOMBA İMHA ARACI ÜRETTİ

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) öğrenim gören iki öğrenci askerlerin mayın tarama yaparken ya da benzeri askeri araçları kullanırken,...

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) öğrenim gören iki öğrenci askerlerin mayın tarama yaparken ya da benzeri askeri araçları kullanırken, şehit olmalarını engellemek için giyilebilir teknoloji ile bomba imha aracı tasarladı.

Projeleri hakkında bilgiler veren BİLSEM öğrencisi Talha Talip Açıkgöz, "Bu projede askerlerimizin mayın tarama yaparken ya da benzeri askeri araçları kullanırken, şehit olmalarını engellemek için böyle bir araç geliştirdik. Bu araç sayesinde askerlerimiz bedenen mayın tarama da araçları kullanmak yerine bu aracın uzaktan kontrolü sağlanacak. Bu şekilde askerlerin şehit olmasının önüne geçeceğiz. Aynı zamanda 21. Yüzyılın teknolojisini kullanmaya oldukça yakınlaşmış olacağız" dedi.

BİLSEM öğrencisi Alperen Kahraman ise, "Bu projemizde giyilebilir teknolojiden faydalandık. Giyilebilir teknoloji sayesinde yaptığımız kas hareketlerinin verilerini alarak yaptığımız hareketlerle robotu ileri geri, sağ sola sürerek hareket ettirdik. Üzerindeki kamera sayesinde de internete anlık görüntü akışı sağladık" diye konuştu.


Proje danışmanı Ertuğrul Özar da, öğrencilerle birlikte dört yıldır bu tür çalışmalar yaptıklarını belirterek, çalışmalar sonucunda katma değeri yüksek teknolojik ürünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Özar, "Mutluyuz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu proje ile birlikte Türkiye İnovasyon yarışmasına başvuruda bulunduk. Şuan final aşamasındayız" diye konuştu.

26 Kas 2018 - 07:19 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.