Şehit Fatih Karagöz'ün İsmi O Sahada Yaşatılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Şehit Jandarma Astsubay Fatih Karagöz’ün ismini Uzuntarla Futbol Sahası’nda ve tesislerinde yaşatacağız” dedi

Şehit Fatih Karagöz'ün İsmi O Sahada Yaşatılacak
Haber albümü için resme tıklayın

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kartepe Belediyesi ile ortak proje kapsamında yapılan ve hizmete hazır hale gelen Uzuntarla Futbol Sahasını ve tesislerini yerinde inceledi. Başkan Büyükakın inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Şubat ayında Van’da meydana gelen çığ felaketinde şehit düşen Kartepeli Jandarma Astsubay Fatih Karagöz’ün ismini bu futbol sahasında ve tesislerinde yaşatacağız. Şehidimiz zaten bu bölgede yaşayan bir gencimizdi. Kendisine ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

“KARTEPE BELEDİYEMİZLE BİRLİKTE KENTİMİZE KAZANDIRDIK”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay’ın da olduğu incelemede, gençlik yıllarını hatırlayan ve futbol topuyla estetik hareketlerin yanı sıra penaltı vuruşları ve uzaktan şutlar atan Başkan Büyükakın, sahada da ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi. Kartepe Uzuntarla İbrikdere Mahallesinde yaşayan Şehit Fatih Karagöz’ün babası Selahattin Karagöz’ün de eşlik ettiği incelemede, Uzuntarla Futbol Sahası projesinin bölgeye çok güzel hizmetler vereceğini söyleyen Başkan Büyükakın, “Kartepe Belediyemizle birlikte ortak yürütülen bu projemizi kentimize kazandırdık. İnşallah Kovid-19 ile mücadele süreci biter bitmez burada çok güzel müsabakalar olacak. Bölgedeki gençlerimizin yapacağı futbol aktiviteleri için son derece yararlı olacak bu tesisimiz güzel hizmetler verecek” şeklinde konuştu.

“ŞEHADETİN NASIL KIYMETLİ OLDUĞUNU SÜREKLİ HATIRLATSIN DİYE”

Koronavirüsü salgınından hızlı bir şekilde kurtulmak için çok önemli çalışmaların yapıldığını ve her geçen gün daha iyiye gittiklerini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu tesisler bu virüs salgını sonrası yeniden canlanacak. Gençlerimiz de burada birçok spor aktivitesi gerçekleştirecek. Geçtiğimiz aylarda Van’da yaşanan çığ felaketinde şehit olan kahraman askerlerimizden bir tanesi de bölgemizde yaşayan Fatih Karagöz kardeşimizdi. Onu halkımızla birlikte hakka uğurlamıştık. Şehit Fatih kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Kartepe Belediye Başkanımız ile istişare ettik. Bu tesisin adını kendisi de genç bir kardeşimiz olan ve gençlere vatan toprağı için şehadetin nasıl kıymetli olduğunu sürekli hatırlatsın diye Fatih kardeşimizin ismini burada bu tesiste yaşatalım istedik. Vatan, bayrak, memleket ve bu millet için canını feda eden o aziz kardeşlerimiz hatırlansın ve onların burada güzel bir sembolü olsun istedik” diye konuştu.

“ZİHİNLERDE OLSUN DİYE İSMİNİ BURAYA VERELİM İSTEDİK”

“İnşallah önümüzdeki günlerde Kartepe Belediyemiz konuyla ilgili çalışmaları yapacak ve Fatih Karagöz şehidimizin ismini burada yaşatacağız” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Büyükakın, “Böylelikle de şehadet makamının gençlerimizin sürekli zihinlerinde olması, bu vatanın nasıl kazanıldığını ve nasıl ayakta durduğu, binlerce yıl bu topraklarda nasıl tutunduğumuz ile ilgili bir sembol olsun diye Fatih kardeşimizin ismini buraya verelim diye düşündük. Bu vesileyle kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Babası da aramızda burada. İnşallah onlar da mutlu olacaktır. Onların acısı büyük biliyoruz ama onlar da en başından beri tam bir vatan evladı olarak metanetle karşıladılar. Biz de onların acısını bir nebze olsun hafifletmek için şehidimizin ismini buraya verelim diye düşündük. İnşallah onun adı ile birlikte burada gençlerimiz hem daha şuurlu hem de daha sağlıklı yetişecekler. Çok güzel spor müsabakalar burada yapılacak. Bu güzel tesis bölgemize hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Şehit Fatih Karagöz’ün babası Selahattin Karagöz ise, “Tahir Başkanıma ve Mustafa Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Fatih’in isminin bu güzel tesiste yaşatılacak olmasından dolayı bizler çok mutluyuz. Uzuntarlamıza ve bölgemize hayırlı olsun. Başkanlarımızdan da Allah razı olsun. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, mekanları cennet olsun diliyorum” diyerek duygularını paylaştı.

31 May 2020 - 11:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.