SANTEK 2019'un Açılışı Törenle Gerçekleştirildi

SANTEK 2019 - 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının açılış töreni gerçekleştirildi .

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) işbirliğinde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın destekleriyle TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 6 - 9 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen SANTEK 2019 - 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen açılış törenine; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra; Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Tuğamiral Mehmet Sarı, Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Çankaya, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetgin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, daire müdürleri, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Siyasi Parti İl Başkanları, Sanayiciler, İşadamları, Oda Başkanları ve davetliler katıldı.

Program; TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in konuşmalarıyla devam etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar SANTEK 2019 fuarı dolayısıyla aranızda olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her daim İstiklal davasında olan milletimizin istikbali için üzerimize düşen görevi layıkıyla, yerine getirmek amacıyla, bugün geldiğimiz aşama itibariyle Savunma sanayimiz ve diğer sektörler, kamu yapılanmaları için örnek gösterilen başarılara imza atmıştır. En önemlisi yüce milletimizin gurur duyduğu bir duruma ulaşmıştır. Bugün 6.’sını yapmış olduğumuz bu fuar aslında bir vitrindir. Savunma sanayinde başarılıyız bir ülke için demek yetmez. Sanayi ekosistemdir ve bu ekosistemin tümünde iyiysek ülke olarak iyi yerlere gidebiliriz. Savunma sanayiinde geliştirilen teknolojiler daha sonra sivil alanda hizmet eder hale gelmiş ve birçok teknolojinin ve buluşun ilk örneğinin savunma sanayisinde verilmesine rağmen sivil alanda da nice buluşlara ve uygulamalara yol açmıştır. Bu fuar bir vitrin olması sebebiyle hem firmalarımızın birbirlerini tanıması, hem de uluslararası vitrinde kabiliyetlerini göstermesi açısından önemlidir. Bizim açımızdan ise sanayileşme dairesi vasıtasıyla çeşitli sektörlerdeki kabiliyetleri ortaya çıkarmak, Türkiye’nin zenginliğini anlamak ve savunma sanayi ve teknolojilerinde muhtaç olduğumuz, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda kimlerin ne kabiliyeti var ve bu sistemi nasıl yayabiliriz şeklinde şuanda sürdürdüğümüz çabanın bir devamı olacaktır. İstanbul’dan Kocaeli’ne kadar uzanan zincir, aslında Türkiye’nin kalbinin attığı bir bölgedir. Bu tür vitrinler hem kabiliyetlerimiz görmek, birbirimiz ile tanışmak ve tanımak, savunma sanayi açısından mevcut kabiliyetleri tanımak derken bir anlamda da ihracat potansiyelimizi harekete geçirmek açısından önemli. Savunma sanayii ihracatında her sene artan bir ivme ile iyi bir artış gözlemliyoruz. Bu açıdan sürdürülebilir savunma sanayi ve genelde de sürdürülebilir bir sanayi ekosistemi için de ihracatın önemi yadsınamaz. Bu anlamda fuarın da ihracat anlamında hayırlı neticeler vermesini temenni ediyoruz.

Türkiye Eşik Atlama Seviyesine Gelmiştir.

Türkiye eşik atlama seviyesine gelmiştir. Bu bölgede olgunlaşmış sanayi yapısının o eşiği atlamakla ilgili liderlik yapması temennimizdir. Yani klasik uygulamalar ve teknolojilerin dışında, ötesinde artık dijital dünyaya geçtiğimiz akıllı sistemleri konuştuğumuz dönemde yeni teknolojilerin hayata geçirilmesi ve dünya piyasasında bu yeni teknolojiler ve yeni kuruluşlarla ortaya çıkmış çok cebbar, hareketli ve teknolojik donanımlı şirketlerin buradan çıkması dünya piyasasında boy göstermesi Türkiye’nin diğer kesimlerinde de harekete geçmek isteyen, büyük bir potansiyel olan sanayicilerimizin önlerinde bir ışık tutacak ve onlara liderlik edecektir. Bu açıdan bölgenin önemini tekrardan vurgulamak istiyorum. Savunma sanayi olarak bu anlamda küçük ve orta boydaki işletimlerinin hareket geçirilmesi ve çeşitli teknolojilerin kullanılması, kabiliyetlerin tespiti ile ilgili çeşitli projelerimiz var. Başkanlığımızın 2020 ve sonrası için belirlediği hedef; temel ve ileri teknolojilerde mutlak yerlilik. Bu hedefe ulaşabilmenin temel taşının sanayi ekosistemi içerisindeki tüm paydaşların iş birliğinin etkin olarak sağlanması olduğuna inanıyoruz. Başkanlığımızın hedef politika ve strateji çerçevesinde bilimsel çalışmaları sanayileştirmek ve ekonomik değere çevirmek üzere bu fuarın bu yönden bir adım atmaya vesile olmasını temenni ediyorum emeği geçen büyün paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Demir’in konuşmalarından sonra Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, 6. Düzenlenen Sanayi Fuarımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz, onur verdiniz. Kocaeli Türkiye’de sanayinin kalbinin attığı, önemli sanayi kuruluşlarına sahip bir kent. Toplamda 13 Organize Sanayi Bölgesinde 110 bini aşan çalışanıyla Türkiye’de önemli sanayi kuruluşlarına sahip kentlerin başında geliyor. Türkiye geneline baktığımızda Kocaeli yabancı sermayeli yatırımcılara da sahip bir ildir. 236’sı yabancı sermayenin olmak üzere 2 bin 588 sanayi kapasiteli işletme Kocaeli’de faaliyetlerini sürdürmektedir. 5 Teknoloji Geliştirme Bölgesine sahip olan Kocaeli’de şuan itibariyle 127 Ar-Ge merkezi ve 17 tasarım merkezi bulunmaktadır. Türkiye’de tüketilen sanayi tüm enerji miktarına baktığımızda 9.28’lik bir pay ile Kocaeli ilk sırada yer almaktadır. Bu da bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının varlığını göstermesi bakımından oldukça önemlidir. Kocaeli gümrüklerine baktığımızda Türkiye dış ticaretinin yaklaşık olarak 17’si Kocaeli gümrükleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Böylesine önemli bir kentte sanayi fuarıyla yapılacak çalışmalar daha iyi bir noktaya taşınacaktır. Türkiye’de özellikle savunma sanayinde millileşme konusunda çok önemli mesafeler alındı. Bugün burada yapılacak olan bu fuarda millileşme yolunda çok önemli atılımların, bağlantıların yapılacağı bir organizasyon olarak karşımızda duruyor. Organizasyonda katkıları olan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyen Vali Hüseyin Aksoy, SANTEK 2019 - 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve beraberindeki protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle SANTEK 2019 - 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının açılış kurdelesini keserek, fuar alanında bulunan stantları gezdiler.

07 Kas 2019 - 10:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.