“Sanat Güneşi” 23 Yıl Önce Battı

1996 yılının 24 Eylül’ünde Türk Sanat Müziği’nin önemli temsilcilerinden olan ve belli bir kitle tarafından oldukça sevilerek dinlenen Zeki Müren hayatını kaybetti.

Türk Sanat Müziği’nin önde gelen temsilcilerinden biri olan Zeki Müren bu tarihten tam 23 yıl önce hayata gözlerini yumdu. Bursa'da doğan ve eğitim hayatının da belli dönemini Bursa'da geçiren sanatçı, 24 Eylül 1996 tarihinde katıldığı bir canlı yayında rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

“Sanat Güneşi” lakaplı sanatçı sevenlerini oldukça üzerken günümüze kadar uzanan eserleriyle hala belli bir kitle tarafından severek dinlenmekte. Yaşamı boyunca birçok eser besteleyen, yazan ve seslendiren sanatçının kabri Bursa'da bulunmaktadır.

Zeki Müren'in Eserlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Gözlerin Doğuyor Gecelerime
Ayrıldık İşte
Zirvedeki Şarkılar
Dilek Çeşmesi
Doruktaki Nağmeler
Sorma

24 Eyl 2019 - 11:08 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.