Sanal Gerçeklik Küresi Açılışa Hazır

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan vizyon projelerinden olan Sanal Gerçeklik Küresi’nde açılış öncesi son incelemeleri gerçekleştirdi.

Sanal Gerçeklik Küresi Açılışa Hazır
Haber albümü için resme tıklayın

İnşaatı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Cephanelik bölgesindeki Sanal Gerçeklik Küresi’ndeki son incelemeleri yapan Belediye Başkanı Doğan; “Temmuz 2017'de temelini attığımız projemizi kısa sürede tamamlamanın ve verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururu içerisindeyiz.

15 Milyon Maliyetli

Yaklaşık 15 milyon lira değerindeki kapsamında Türkiye’nin ilki olan bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmit'te yaptığımız Sanal Gerçeklik Küresi, diğer illerden farklı olarak çok yönlü olarak kullanılacak. İnsanlar öğrenmek istediği konularda burada sanal olarak görme, bilgi sahibi olma imkânı bulacaklar. Bizim sanal gerçeklik küremizdeki elektronik ve bilgisayar sistemleri en gelişmişi olacak" dedi.

Cephanelik bölgesinde 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine yapılmakta olan diğer bir adı da gezegen evi olan Sanal Gerçeklik Küresinde, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonu bulunacak. Vatandaşlar öğrenmek istediği uzayla ilgili konuları sanal olarak görme, bilgi sahibi olma imkanı bulacaklar.

Abdullah Tayyip Olçok Müze ve Gösteri Merkezi

Önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan küreyi ve hemen yanında bulun 17 Ağustos Anma ve Farkındalık Müzesini de içine alan komplekse 15 Temmuz Abdullah Tayyip Olçok Müze ve Gösteri Merkezi adı verilecek.

12 Mar 2019 - 10:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.