RUS HİZMETÇİLİ HIRSIZLAR YAKALANDI

1 milyon lira değerinde gayrimenkul satarak, İstanbul’un en lüks sitelerinden daire alıp Rus hizmetçi çalıştıran şahıslar, Kocaeli ile birlikte 3 ayrı...

1 milyon lira değerinde gayrimenkul satarak, İstanbul’un en lüks sitelerinden daire alıp Rus hizmetçi çalıştıran şahıslar, Kocaeli ile birlikte 3 ayrı ildeki 11 ayrı hırsızlık olayının faili oldukları iddiasıyla yakalandı.

İzmit’in Alikahya Mahallesinde, 21 Kasım 2012 tarihinde bir eve girerek hırsızlık yapan ve 16 bin lira değerinde para ile ziynet eşyasını çaldıktan sonra kaçarken fark edilip polise haber verilen araç takibe alınmış, Sakarya Polisi tarafından tekerlerine ateş açılmasıyla durdurulmuştu.

Olay sonrası incelemelerde bulunan emniyet güçleri araç içerisinden aldığı parmak izlerini karşılaştırarak şahısların Düzce’de 8, Zonguldak’ta 1 ve Bartın’da 1 olmak üzere 10 ayrı ev ve iş yerinden hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslar olduğunu belirlemiş ve şahısları yakalamak için geniş çaplı operasyonlara başlamıştı.

Şahısların önceki gün hırsızlık yapmak için ilimize geldiğini belirleyen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri, hemen harekete geçerek takibe başladı. Polisin kendilerini takip ettiğini fark eden şahıslar araçları ile kaçmaya çalıştı. TEM Otoyoluna girerek Kartepe istikametine giden şahıslar alınan önlemleri görünce pes ederek aracı yol kenarına bırakıp yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Hatta kaçarken soğuk havaya rağmen bir dereye girip kaçmaya devam ettiler. Ancak Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şahısları Derbent mevkiinde yakaladı.

Gözaltına alınan A.Ö. ile S.G.’nin üzerinden hırsızlıktan elde edildiği düşünülen yaklaşık 25 bin lira para ele geçirildi. İddialara göre şahıslar hakkında yapılan araştırmalarda geçtiğimiz aylarda kendilerine ait yaklaşık 1 milyon lira değerinde gayrimenkul satışı yaparak İstanbul’da oldukça lüks bir yerde bulunan havuzlu ve özel güvenlikli evlerden yaklaşık 800 bin liralık ev aldıkları, evde 2 Rus hizmetçi çalıştırdıkları da iddialar arasında yer alıyor.

06 Oca 2013 - 14:06 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.