'Rehabilitasyon Hastaları Hayata Kazandırabiliyor'

Kocaeli TV’nin sevilen sağlık ve yaşam programı Yaşama Dair’in bu hafta konuğu VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nden Doç. Dr. Mehtap Bozkurt oldu. Bozkurt Fizik Tedavi ve rehabilitasyon ile ilgili önemli paylaşımlarda bulunurken özellikle kanser rehabilitasyonu üzerinde durdu.

Yaşama Dair’in bu hafta konuğu VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nden Doç. Dr. Mehtap Bozkurt oldu. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında önemli açıklamalarda bulunan Bozkurt özellikle Kanser rehabilitasyonu hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Bozkurt ilk olarak kanser hastalığına yakalanan kişilerin bu hastalığa yakalandıktan sonra psikolojik olarak problemler ve sosyal olarak bir soyutlanma yaşadıkları için onları yeniden hayata kazandırmayı hedeflediklerini ağrıları azaltıcı hareketler yaptıklarını söyledi.

Doç. Dr. Bozkurt daha sonra kanser hastası olan ve rehabilitasyon tedavisi gören kişilerin geri dönüşleri hakkında konuştu. Birçok hastanın kendisine teşekkür ettiğini örnek olarak bir anne olan hastasının uzun zaman sonra çocuklarıma yemek yapabildim şeklinde kendisine geri dönüşte bulunduğunu bunun da kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Doç. Dr. Mehtap Bozkurt kanser hastalarının tanıyı alır almaz gelmelerini ve tedaviye başlamalarını önerdi. Bozkurt bu konuyla ilgili “ Hastalarımız tanı alır almaz gelmeli. Dünyada bununla ilgili önemli çalışmalar var. Hastalıkla ilgili birçok öngörümüz bu araştırmalar doğrultusunda uygulanabilir şekilde mevcut. Eğer hasta tanıyı alır almaz gelirse ortaya çıkabilecek birçok unsuru ortadan kaldırmış oluyoruz” dedi.

Bozkurt daha sonra her türlü kanser hastasının tedavi için hastanelerine geldiklerini ancak estetik anlamda rahatsızlık duyulduğu için kadınların meme kanseri hastalığı evresinde kanser rehabilitasyonu aldıklarını ifade etti.

Doç. Dr. Mehtap Bozkurt lenfatik sistemdeki bozukluktan dolayı hücreler arası sıvıda meydana gelen artış olan lenfödem rahatsızlığı hakkında da konuştu. Bozkurt kilonun bu rahatsızlık ile ilgili olduğunu hastanın zayıflamak için çalışması gerektiğini söyledi.

Lenfödemin Sadece kanser hastalarında görünmüyor diyen Bozkurt, Çocuklukta ya da yetişkinlerde de görülüyor. Ancak her hastada bu rahatsızlığı görmüyoruz. Dedi.

Program Sunucumuz Tülay Çivi daha sonra Doç. Dr. Bozkurt’dan rehabilitasyon gerçekleştirilen ünitede uygulamalar ve süreç hakkında bilgi aldı.

Doç. Dr. Bozkurt her lenfödem hastasının tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. 2 Cm’den fazla lenfödemi olan hastaların fizyoterapist eşliğinde çalıştığını eğer bu seviyeden aşağıdaysa ev programı verdiklerini dile getirdi.

Lenfödemin en fazla meme kanseri vakalarında görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Bozkurt, bu rahatsızlığın belirtileri ve tedavisi hakkında da bilgiler verdi.

Bozkurt son olarak Tedavi sonrası süreçten bahsetti.

09 Oca 2020 - 15:12 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.