Ray Betonları Dökülmeye Başladı

Kuruçeşme Tramvay Hattı’nın ikinci kısım çalışmalarında, ray beton dökümleri yapılıyor

Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda ray betonları dökülüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşıma nefes aldıracak ve konfor getirecek hizmetlerine devam ediyor. Vatandaşların memnuniyetini kazanan Akçaray Tramvay Hattı’nın Kuruçeşme bölgesine uzatılacak kesiminde Büyükşehir ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tramvay çalışmaları doğrultusunda ikinci kısmın ray betonlarını döküyor.

İKİNCİ KISMIN RAY BETONLARI DÖKÜLÜYOR

İkinci kısım çalışmalarında Eğitim Kampüsü bölgesinden Plajyoluna devam edecek olan Akçaray tramvay hattı için ray döşemesi ve beton dökümleri yapılıyor. Çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden ekipler, ikinci kısım kapsamında 600 metre ray hattı inşa ediyor. Ayrıca 600 metrelik ikinci kısımda bir adet istasyon inşa edilecek. İkinci kısım tramvay hattı inşaatında yaklaşık 140 ton oluklu ray ve bin 600 metreküp beton kullanılıyor.

SEKAPARK – KURUÇEŞME HATTININ İKİNCİ KISIM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Sekapark - Plajyolu arasında yer alan yaklaşık 2 bin 140 metre uzunluğundaki Tramvay raylı sistem hattı, toplamda 4 adet istasyonu içerisinde barındırıyor. Hat boyunca toplamda 8 bin 640 metre uzunluğunda ve 500 ton oluklu ray imalatı gerçekleştiriliyor. İkinci kısımda alt yapı hatlarının deplasmanı ve yeni hatların yapılması, yeni alt geçidin yapılması, 650 metre uzunluğunda yan yol yapılması, tramvay hattı boyunca kaldırım yapılması, İstasyon yapıları, hat-yol aydınlatması ve trafik sinyalizasyonu işleri gerçekleştiriliyor. Sekapark – Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda Sekapark – Eğitim Kampüsü arasındaki birinci kısım daha önce tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. İkinci kısımda rayların döşenme çalışması yapılıyor.

20 Eyl 2019 - 14:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.