Ramazan yasakları geliyor

Ramazan ayı ile birlikte yeni koronavirüs kısıtlamaları geliyor. Aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 22 il için gündemde olan ek tedbirlerin kapsamı da belirlenmeye başladı. Nisan ayının ilk haftası tablo yine değişmezse ramazanda yeni kısıtlamalar gündeme gelecek

Ramazan ayı ile birlikte yeni koronavirüs kısıtlamaları geliyor. Aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 22 il için gündemde olan ek tedbirlerin kapsamı da belirlenmeye başladı. Nisan ayının ilk haftası tablo yine değişmezse ramazanda yeni kısıtlamalar gündeme gelecek Sağlık Bakanlığı'nın 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritasında çok yüksek riskli illerin sayısı 1 ay içerisinde 17'den 39'a yükseldi. Nisan ayının ilk haftasında açıklanacak haftalık vaka sayısını gösteren haritada çok yüksek riskli iller kategorisine giren Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 22 il tekrar çok yüksek riskli kategoride yer alırsa tehlike çanları çalmaya başlayacak. Bu illerde 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde ramazanda yeni kısıtlamalar gündeme gelecek.

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir ve Kocaeli'nin de bulunduğu 22 ilde ramazan ayı içerisinde restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler, bayrama kadar yeniden paket servise geçebilir. Ortaokul 5, 6, 7 ve lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze yapılan eğitim ise tekrar uzaktan yapılabilir. Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlaması getirilebilir.

23 Mar 2021 - 12:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.