Otizmli Furkan 6. Sergisini Açtı

Başiskele’de okuyan otizmli furkan, 6. Kişisel sergisini açtı. Furkan Akot’un bit pazarı adını verdiği sergi büyük beğeni topladı

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi 11?nci sınıf resim bölümü öğrencisi olan otizmli Furkan Akot (17) ?Bit Pazarı? adını verdiği yağlıboya, pastel, karakalem ve 3 boyutlu heykel ile tablolardan oluşan 6?ncı kişisel sergisini açtı.

Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'ne başladıktan sonra sanata ilgi duyan otizmli Furkan Akot, içerisinde 2 ve 3 boyutlu resim çalışmaları, imgesel, desen ve atık kağıt ve plastikten yaptığı sanat eserlerini okulda sergi açarak değerlendirdi. Şu ana kadar 6?ncı kişisel sergisini açan Furkan Akot'un 'Bit Pazarı' adını verdiği sergi büyük beğeni topladı.

6. KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

Annesi Zehra Akot Furkan'ın 6. kişisel sergisini açtığını söyleyerek, Furkan'ın 6'ncı kişisel sergisini açtık. Furkan'ın 1,5 yaşında otizmli olduğunu fark ettik ve 2 yaş itibariyle özel eğitime başlattık. Çok yoğun bir süreç oldu bu bizim için ama bu süreçte Furkan, boyalarla kalemlerle çok iç içeydi ve o arada okuma yazma işini halletmiş oldu. Onun hayatında sanat hep vardı, ilgisi vardı materyallere karşı. 8'inci sınıfta profesyonel anlamda destek almaya karar verdik. Bir lise seçmek istediğimizde bunun güzel sanatlar lisesi olduğunu düşündük. Furkan da böyle istedi, sonra Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi'nin sınavına girerek kaynaştırma kontenjanından kazandı ve şu an 11'inci sınıf öğrencisi olarak devam ediyor. Furkan soyut çalışmalardan çok hoşlanıyor, atık malzemeleri kullanmayı çok seviyor, çamurla arası çok iyi. Kendince bir şeyler yapmayı ve üretmeyi çok seviyor. Sanıyorum 2 boyutlu, 3 boyutlu ve soyut çalışmalarda daha başarılı oluyor. dedi.

18 May 2019 - 18:10 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.