Önce İftar, Sonra Gösteri

Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nin düzenlediği yılsonu etkinliği bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar programı ile birleştirildi. Önce hep birlikte oruçlarını açan EYDEM ailesi sonrasında gösterilerle yılsonunu şölen havasında geçirdi

Derince’deki engelli bireylerin ve ailelerinin toplumsal hayat içerisinde daha fazla yer almaları amacıyla hizmet veren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde (EYDEM) 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü dolayısı ile çok özel bir program düzenlendi. Ramazan ayı dolayısıyla bu yılki gösterilerini iftar programı ile birleştiren EYDEM ailesini bir araya getiren program Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. İş adamı İbrahim Aracı’nın sponsorluğunda gerçekleşen iftar programına Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Şirin, Kemal Bayraktar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Koruma Şirketler Grubu yöneticileri, EYDEM kursiyerleri ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

EYDEM Kursiyerlerinden Gösteriler

İftar öncesi alana gelen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, tek tek tüm masaları dolaşarak ailelerle selamlaştı, hal hatır sordu. Okunan akşam ezanının ardından hep birlikte oruçların açıldığı EYDEM iftarında, kursiyerlerin sergilediği gösteriler görülmeye değerdi. Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Usta Öğreticisi Ayşe Mutlu öncülüğünde sahneye çıkan EYDEM kursiyerleri Samed Esastürk, İlknur Çakır, Alkan Arslan, İrem Çelikörs, Anıl Koçak, Ezginur Kahraman ve Ceren Yiğit, sergiledikleri gösterilerle büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Down Sendromlular Futsal A Milli Takımı ile Avrupa üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza atan EYDEM kursiyeri Anıl Koçak’ın annesi Songül Koçak’a yılın annesi seçilmesi nedeniyle çiçek takdim etti.

Çocuklarımız Her Şeyin Üstesinden Gelebilir

Programda bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, tüm EYDEM ailesinin Ramazan ayını tebrik ederek, “Derince’de bugün çok özel bir programda birlikteyiz. İmkan verildiği zaman çocuklarımız her türlü işin üstesinden gelebileceklerini bir kez daha gösterdi. Önemli olan kendilerine bu eğitim olanağını, imkanları sağlamak. Engelsiz Yaşama Destek Merkezi ile engelli bireylerimiz ve ailelerine bu hizmetlerimizi sürdürmeyi devam edeceğiz. Bu vesileyle programımıza katılan tüm konuklarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi. EYDEM ailesini bir araya getiren iftar programı Başkan Aygün’ün konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

14 May 2019 - 10:40 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.