ROMANLARDAN ANKETE KINAMA

Yalova’da romanlara yönelik düzenlenen anketi kınadıklarını açıklayan Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, yapılan dinsel anke...

Yalova’da romanlara yönelik düzenlenen anketi kınadıklarını açıklayan Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, yapılan dinsel anketin Türkiye için utanç verici olduğunu kaydetti.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Yalova’da romanlar üzerine yaptırdığı ankete kınama geldi.Yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, ankette geçen bazı soruların ayrıştırıcı olduğunu belirtti.Çokyaşar, ankette geçen bazı soruları da belirterek açıklamasına şöyle devam etti.: “Allaha inanır mısınız, dininiz ne, gusül abdesti alır mısınız, temiz giyinir misiniz? Bu soruları hazırlarken nasıl bir bilimsel araştırma düşüncesi içinde bulunuluyor? Bu anketi romanları küçük düşürme ve ayrımcılık düşüncelerinin bir yansıması olarak görüyoruz bir üniversite dahi bu yanlış algıyı soru haline getiriyorsa durum bizler için iç açıcı değildir.Bizler bu algıları değiştirmek için çalışmalar yaparken asırlık düşünceler ışığında hazırlanan sorularla ayrıştırmak istenilmektedir”

19 Ara 2012 - 15:01 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.