Kocaeli Mezar Açan Cinayet Davası

KocaeliKartepe’de kuzeni tarafından öldürüldüğü iddia adilen Musa Çakmak’ın mezarı 4 yıl sonra mahkeme kararı ile açıldı.Mahkeme üyeleri ve savcı göze...

KocaeliKartepe’de kuzeni tarafından öldürüldüğü iddia adilen Musa Çakmak’ın mezarı 4 yıl sonra mahkeme kararı ile açıldı.Mahkeme üyeleri ve savcı gözetiminde ceset alınarak incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.Davanın ise 27 aralık 2012 günü görüleceği öğrenildi.

Kartepe’nin Suadiye Merkez Mahallesi'nde oturan, inşaat işleri yaparak geçinen Musa Çakmak, 2009 yılında Sultaniye Köyü`nde marangoz aleti olan hızarın yanında ölü olarak bulunmuştu.Talihsiz adamın ölümü ilk olarak kaza olarak değerlendirilmiş, ancak yapılan otopside ise olayın kaza değil cinayet olduğu tespit edilmişti.

Olayla ilgili yapılan tahkikat sonucu Musa Çakmak'ın amcasının oğlu olan ve aynı adı taşıyan Musa Çakmak tarafından öldürüldüğü iddia edilen adaşı olan kuzeni tutuklanmıştı.

Olayı kabul etmeyen kuzen Musa Çakmak`a geçtiğimiz aylarda yargılandığı Kocaeli Adliyesi 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezası verilirken, dosya onanmak için Yargıtay`a gönderilmişti.Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesi`nde geçtiğimiz ay görülen davada öldürülen Musa Çakmak’ın kesin ölüm nedenin araştırılması için mezarından çıkartılarak İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verildi.

Ölen Musa Çakmak’ın mezarı açıldı.Mahkeme üyeleri ve savcı gözetiminde ceset alınarak incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.Davanın ise 27 aralık 2012 günü görüleceği öğrenildi.

14 Ara 2012 - 16:31 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.