VELİLER DİKKAT !

Ailelere yarı yıl tatili öncesi karne sendromu uyarısı geldi. Uzman Psikolog Hanım Demirbaş, öğrencilerin ’Kötü karne sendromu’ ile ilgili velilere ço...

Ailelere yarı yıl tatili öncesi karne sendromu uyarısı geldi. Uzman Psikolog Hanım Demirbaş, öğrencilerin ’Kötü karne sendromu’ ile ilgili velilere çocuklarıyla daha fazla ilgilenmelerini önerirken, "Kötü karne sendromu sadece çocukta korkuya neden olmuyor.

Sınıf tekrarının ya da kötü karnenin hayatın sonu olmadığını dile getiren uzman Pedagog Hanım Demirbaş, kötü karne sahibi çocukları ile ailenin birlikte hareket etmesi ile ileride daha da başarılı olabilecek hayat tarzının da başlangıcı olabileceğine dikkati çekti. Demirtaş, düşük notların bulunduğu karnenin hayatın sonu veya başı olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Karne, çocuğumuz ve kendimizdeki eksileri görmemizi de sağlar. Maalesef günümüzde anne ve babanın çocuk üzerinde başarı beklentisi çok fazladır. Ailenin bu beklentisi zamanla çocuk üzerinde ’kaygı ve başarısızlığa’ sebep olan duyguları geliştirmektedir. Kaygı hissi olan çocukların performansları da tabii ki düşmektedir. Kaygı hissi çocuğun derslerine başarısını olumsuz etkilemekle birlikte, ’Kötü not alırsam babama ya da anneme ne diyeceğim’ kaygısı ile düşünen çocukların genelinde derslerinde başarısızlık görülmektedir. Çocuklara sen başarılı olursan sen iyi karne getirirsen seviliyorum imajı asla ve asla yansıtılmamalı, onu çocukları olduğu için sevdiklerini belirtmeleri gerekiyor. En önemli konu ise başarılıda olsalar başarısız da olsalar kendileri için çocuklarının değerli olduğu hissi verilirse ’kaygı’ ortadan kalkar. Toplumda iyi karne getirirsen sana şunu alacağım ya da seni ödüllendireceğim imajı yansıtılmamalı. Başarı mutlaka ödüllendirilmeli fakat iyi karne getirirsen sana şunu alacağım ya da seni tatile göndereceğim imajı çocuktan silinmeli ve kötü karne kaygısı kendisi üzerinden konuşarak atılmalı."

25 Oca 2013 - 11:58 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.