KIŞANAK MEYDAN OKUDU: FARE OLUP YERİN DİBİNE GİRSELER..

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesinden sonra Diyarbakır'da açıklama yaptı. Açıklamasın...

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesinden sonra Diyarbakır'da açıklama yaptı.

Açıklamasında tehditkar bir üslup kullanan Kışanak, AK Parti'li Hüseyin Çelik'in, Paris'teki saldırıya ilişkin "PKK'nın iç hesaplaşması gibi görünüyor" sözlerine sert tepki gösterdi.

HÜSEYİN ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Çelik olayla ilgili yapmış olduğu açıklamada; "Yapılış şekline bakılırsa PKK'nın kendi içindeki içi hesaplaşması gibi görülüyor. Fransa güvenlik güçlerinin yaptığı bir baskın değil, faili meçhul kimseler tarafından yapılan baskındır. PKK'nın kendi içinde binlerce infaz yaptığı, bu tür hesaplaşmalara giriştiğini hepimiz biliyoruz. Bu terör örgütlerinin tabiatında vardır. Bu süreçte, bu ve benzeri olaylar artabilir. Ne zaman ‘silahlar sussun ve silahlar bırakılsın' aşaması gündeme gelirse, irade ve kararlılık ortaya çıkarsa, ardından bu ve buna benzer olaylar meydana geliyor. Hakkari’deki saldırı eğer erken haber alınmamış olsa ve güvenlik güçlerimiz daha atak davranmasaydı 1993’teki 33 şehit meselesine benzer bir durumla karşılaşabilirdik." ifadelerine yer vermişti.

Çelik'in bu sözlerini eleştiren Gültan Kışanak, Kürt halkının bunun hesabını soracağını belirtti.

İşte Kışanak'ın yapmış olduğu açıklamadan satırbaşları;

ESAT OKTAY'IN YÜZÜNE TÜKÜRECEK KADAR CESURDU

Cellatlar alçaktı, korkaktı. Sakine Cansız Kürt kadın ının Rosa Luxemburg'uydu. İdolüydü. Diyarbakır zindanında Esat Oktay'ın yüzüne tükürecek kadar cesurdu.Yürü üstüne üstüne tükür yüzüne yüzüne şarkısı sanki onun için söylenmişti. Başı dik onurlu dik şekilde yaşadı.

FARE OLUP YERİN DİBİNE GİRSELER ÇIKARTACAĞIZ

Özgürlükten korkan köstebekler tarafından katledildi. O köstebekler yerin kaç altına girseler de hesabını verecek. Bu sıradan bir katliam değil. Açıkça siyasi bir cinayet. Kürt sorunun çözümünü istemeyenler tarafından işlenmiş bir cinayet. Kimi bunu gerekçelendirmeye çalışırsa katil olur. Kim ortada gerekçe yokken bu 'örgüt içi cinayet' ya katildir ya katilleri biliyor ya da katilleri saklıyordur. Katileri mi korumaya çalışıyorsunuz? Neyi örtmeye çalışıyorsunuz? Herkes haddini bilsin. Hüseyin Çelik katilleri korumak mı istiyor? Şunu iyi bilsinler ki bu cinayetin üstü kapatılamayacak. Fare olup yerin dibine girseler bulup çıkartacağız.

SUSARSAK KATİLLER CESARET ALIR

Kürt halkı bunun hesabını soracak kadar güçlüdür. Acımızı yüreğimize gömeceğiz. Herkes ayağını denk alsın. Hem görüşürüm hem katliam yaparım diyorlarsa bunun bedelini çok acı olur. Bu zihniyet bize kan kusturuyor biz de onlara bu katliamı kusturacağız. Sakine Munzur kadar cesurdu, bize onurlu davranışı öğretti. Kürt kadınlarınlarını eylem yapmaya davet ediyorum. Susarsak katiller cesaret alır.

BU DİL BİZİ YARALIYOR

Medya basın mensupları, kendilerine gazeteci diyenler bir cinayeti örtbas etmeye yönelik cümleler kurmasınlar. Gazeteciler psikolojik savaşın medyası mıdır? Sakine kadınların özgürlüğü için çalışıyordu. Bu kadar mı unutunuz kalemin şerefini? Bu katliam nasıl işlendi Fransız polisine sorun, üstünü kapatmak için uğraşmayın. Bu dil bizi yaralıyor.

DAHA ÇOK DİRENECEĞİZ

Mücadele yolunda ölmek kadar güzel bir şey yoktur. Gerekirse hepimiz öleceğiz ama özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz. Bugünler yalanları dinleme günü değil. Suikast hepimizin yüreğini dağladı. Ama bu yolda yoldaşlarımızın anısına çok daha direneceğiz . Mücadelelerini çok daha görkemli yürütme sözü veriyoruz. Tüm Kürt halkına insanım diyen herkese bu katliam karşında insanlığını hatırlayan herkese başsağlığı diliyorum.

10 Oca 2013 - 13:05 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.