ÇOCUĞUNUZUN YANINDA TARTIŞMAYIN

Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, anne ve babalara seslenerek, "Çocuğunuza bir birinizi şikayet etmeyin" dedi. Kadınlar Akademisi'nde konferans veren Doç....

Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, anne ve babalara seslenerek, "Çocuğunuza bir birinizi şikayet etmeyin" dedi.

Kadınlar Akademisi'nde konferans veren Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, anne ve babalara seslenerek, "Çocuğunuza bir birinizi şikayet etmeyin" dedi. Karı-Koca rollerinde sorun yaşamayan çiftlerin, anne-baba rollerinde de pek sorun yaşamadıklarına değinen Gazioğlu, çiftlerin çocukları yanında tartışmamaları gerektiğini de söyledi.


Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Kadınlar Akademisi'nde konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen program Kadın Meclisi Başkanı Sümeyra Doğan'ın açılış konuşması ile başladı. Akademi hakkında bilgi veren Doğan, bir yıl devam edecek Akademi'ye Bağcılarlı kadınların yoğun ilgi gösterdiğine değinerek, "Şimdiye kadar 800 kişi müracaat etti" dedi. Doğan'ın açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, "İletişim Becerileri" konulu konferans verdi. Özellikle aile içi iletişimin önemine dikkat çeken Gazioğlu, "Karı-koca rollerinde sorun yaşamayan çiftlerin, anne-baba rollerinde de pek sorun yaşamadıkları görülüyor. Karı Koca rollerinde sorun yaşayanların ise anne baba rollerinde daha çok sorun yaşadıkları görülüyor" dedi. Anne-baba rolünün aileyi, karı-koca rolüne göre daha dayanıklı kıldığına değinen Gazioğlu, "Çiftler bir birlerine karşı özel hissiyat duyar evlenirler ve çocukları olur. Bu çocuklar büyür evlenir giderler ve çiftler başa döner. Çocukların hepsi evden gittiklerinde karı koca evde yalnız kaldıklarında ciddi sıkıntılar oluyor. Niye oluyor? Konuşacak bir şey mi kalmıyor? Bir birleriyle yüzleşiyorlar. Çocuklar bizi oyalıyordu. Ertelenmiş meseleler gün yüzüne çıkıyor" dedi.

Anne ve babaların çocuklara özen göstermesi, onlarla yakından ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Gazioğlu, çocukların aktivite halinde olduklarında televizyon ve bilgisayarı ikinci plana attıklarına değindi.

18 Şub 2013 - 20:43 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.