BAŞKAN KARABALIK,KARTEPE'NİN MUHTARLARI İLE BULUŞTU

BAŞKAN KARABALIK,KARTEPE'NİN MUHTARLARI İLE BULUŞTU Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, belediyenin bir organı gibi gördüğü ilçe muhtarıyla peri...

BAŞKAN KARABALIK,KARTEPE'NİN MUHTARLARI İLE BULUŞTU

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, belediyenin bir organı gibi gördüğü ilçe muhtarıyla periyodik olarak üç ayda bir düzenlediği buluşmalarında ilçenin planlamalarında gelinen noktaya dikkat çekti. Bu konuda çalışmalarını belediye bünyesindeki şehir plancıları ile gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Karabalık, “Yaşanabilir bir coğrafyayı gerçek manasıyla kent yapan kurumlardan, tesislerden, yapılardan ve projelerden genel manasıyla yoksunduk. Bunu ortadan kaldırmak için, birçok alanda çok önemli projeleri hayata geçirerek kollektif ve yaşanabilir bir kent imajı oluşturmaya gayret ettik” dedi.

Kartepe’nin köy ve mahalle muhtarları ile çalışma ekibini bir araya getiren Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, 4 saat süren toplantıda ilçede gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi verirken, yapılacak projelerde gelinen noktaları da masaya yatırdı. Başkan Karabalık beraberinde, yardımcıları Zafer Arat, Bali Holat, Hüseyin Bülbül ve Mehmet Filiz, yatırımlarla ilgili daire müdürleri, 52 mahalle ve 10 köy muhtarı ile bir araya geldi. Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Kızılcıklık Mahalle Muhtarı Hüseyin Eser’e Allah’tan rahmet dileklerinde bulunan Başkan Karabalık, “Belirli periyotlarda sizlerle yaptığımız toplantıların birini daha hep birlikte gerçekleştirmekteyiz. Mazeretleri nedeniyle katılamayan muhtar arkadaşlarımızın dışında burada yer alan herkese teşekkür ederim. Belediyemizin adeta bir organı olarak gördüğüm siz değerli muhtarlarımızın taleplerini çok önemsiyorum. Sizleri dinleyerek taleplerinizi öğrenmek istiyoruz. Kartepe hepimizin, hangi noktasında ne yapılıyorsa veya ne yapılamıyorsa nasıl bir gelişme varsa herkesin bilgi sahibi olması gerekir. Mahallelerimizde bu anlamda vatandaşlarımızı bilgilendirmemiz çok doğru olur” dedi.

Muhtarların isteklerini, önerilerini ve taleplerini alıp çözüm üreterek bunu halka hizmet olarak yansıtmak için öncelikli işlerinin planlamadan geçtiğine dikkat çeken Başkan Karabalık, “Yaşanabilir bir coğrafyayı gerçek manasıyla kent yapan kurumlardan, tesislerden, yapılardan ve projelerden genel manasıyla yoksunduk. Bunu ortadan kaldırmak için, birçok alanda çok önemli projeleri hayata geçirerek kollektif ve yaşanabilir bir kent imajı oluşturmaya gayret ettik. Bu alanda birçok tesisi ve yapıyı ilçemize kazandırdık. Ayrıca yeni nazım imar planları ile uygulama imar planları hazırlatarak kentimizin geleceğine katkıda bulunduk” dedi. “Bir kentin geleceğinde en önemli iş kentin planlamasıdır” diyen Başkan Karabalık, bu konudaki çalışmalar için belediye bünyesinde 5 şehir plancısı ile çalıştıklarını kaydetti. Başkan Karabalık, “Kartepe her geçen gün göç alan cazibe merkezi yeni ilçelerden biri. Bu da her gün çalışmayı beraberinde getirmekte. Hamd olsun bu gelişime yetişiyoruz. Biz ekibimizle Kartepe’yi mevcut yapıya göre en iyi şekilde planlamaktayız” dedi. Kartepe’nin planlaması çerçevesinde Kent Merkezi Projesi’ni hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Karabalık, muhtarlara bu önemli projede gelinen noktayı aktardı.

Muhtarların aldığı hizmetler ve kendilerine sağlanan imkanlar için teşekkürlerini ilettikleri toplantıda talepleri ile ilgili gelişmeleri ve çözüm yollarını da öğrendiler. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat da, Kartepeli muhtarlara planlamalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Bali Holat, “Planlamaya önem veren bir başkan ile birlikte, şehir plancısı olarak çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. 4 yıl içinde teknik olarak kuvvetlendik. Bu sayede tüm Kartepe’ye hakim olduk. Bütün Kartepe’nin genel planını yapmak için ihale sürecine girdik. Genel planlamalarımızı, eskiden gelen beldelerden kaynaklanan kopukluğu gidermek için yapıyoruz. Hatta Bakırlı Mahallesi’nde tapularımız hazır. Düzenlenecek bir törenle dağıtımını yapacağız” dedi.

Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, belediyenin aynası olan muhtarlar adına başkana ve ekibine verdikleri bilgiler için teşekkür etti. Toplantı, Kızılcıklık Mahalle Muhtarlığına, 1. Aza olan Kasım Bahadır’a rozetinin takılması ile son buldu.

15 Şub 2013 - 12:51 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.