AZANUR'UN İÇLER ACISI DRAMI

Özel bir şirkette mevsimlik işçi olarak çalışan Erdal ve ev hanımı Havva Yavuz çiftinin iki çocuğundan biri olan 8 yaşındaki Azranur'un doğumundan hem...

Özel bir şirkette mevsimlik işçi olarak çalışan Erdal ve ev hanımı Havva Yavuz çiftinin iki çocuğundan biri olan 8 yaşındaki Azranur'un doğumundan hemen sonra kalbinin delik olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen aile, uzun uğraşlar sonucu yaşam savaşı veren Azranur'u ameliyat ettirerek sağlığına kavuşturmayı başardı. Talihsizlik bir türlü peşini bırakmayan Azranur yaşıtlarıyla birlikte okula başlarken, sol gözünde kayma meydana gelmeye başladı. Bu hastalığı da tedavi edilen Azranur, yaklaşık iki ay önce uykularından şiddetli baş ağrısı ile ağlayarak uyanmaya başladı.

Baş ağrısından şüphelenerek çocuklarını Gümüşhane'deki bir hastaneye götüren acılı aile, çekilen emar sonucu Azranur'un beyninde tümor olduğu gerçeğiyle karşılaştı. Azranur'un doktorları tümorün büyüyüp büyümediğini gözlemlemek için aileye iki aylık bekleme süresi gerektiğini söylerken, iki ay sonra çekilen ikinci emarda çocuğun beynindeki tümörün büyüdüğü tespit edildi. Öte yandan tümörün büyüdüğünün tespit edilmesi sonucu doktorlar aileye Azranur'un gecikmeden ameliyat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bunun üzerine Gümüşhane, Trabzon ve Ankara'da 5-6 hastane dolaşan acılı aile, doktorlardan ya yeterli araç gerecin olmadığı ya da 20 bin TL'lik bir ameliyat masrafı gerektiği cevabını aldı. Ayrıca son bir haftada Azranur'un sağ kolu ve bacağı tutmamaya başladı. Kolu ve bacağı tutmadığı için denge problemi yaşayan Azranur, yaşıtlarıyla birlikte severek devam ettiği okuluna başlayamadı. Gözlerinin önünde günden güne eriyen kızlarını bir an önce sağlığına kavuşması için mücadele veren aile, kızlarını son çare olarak akrabalarının da bulunduğu Kocaeli'deki, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'ne getirdi.

Hastane'den randevu alan aile küçük kızlarını burada kontrol ettirecek. Burada ameliyatın olmaması durumunda Azranur'un Ankara'da bulunan bir özel hastanede ameliyat olması gerekecek. Ankara'daki hastanenin ameliyat işlemleri için kendilerinden 18 ile 22 bin TL arasında bir para istediklerini belirten babaErdal Yavuz, maddi durumlarının yetersiz olması nedeniyle ameliyatın Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleşmesini istedi.

Minik Azranur'un hastalık sürecini anlatan baba Erdal Yavuz, şöyle konuştu:
"Çocuğumuz iki ay önce geceleri uyanarak başının ağrıdığını söyledi. Normal bir baş ağrısının geceleri uyandırmayacağını düşünerek doktora gittik. Hastanedeki doktorun emar çekmesi üzerine bu olay ortaya çıktı. Zaten kızım daha önce kalp hastasıydı. Doktor büyüme olup olmayacağını görmemiz için iki ay beklememizi söyledi. İki ay sonra tümörün büyüme yaptığı görüldü ve bu beynine baskı yapıyor. Daha önce 5-6 hastaneye gittik ve bir an önce ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Beyin içi ameliyatı olduğu için hastanelerin cihazları elverişli olmadığı gerekçesiyle ameliyatı yapamadılar."

Kocaeli'ye geldiklerini ve burada bir ümit beklediklerini anlatan Yavuz, şunları söyledi: "Doktorların hastalığımıza el atmalarını istiyorum. Maddi imkansızlıklarım var. Maddi durumum iyi olsaydı ilk etapta Ankara'daki özel bir hastaneyi düşünürdüm. Ameliyatın çok riskli bir bölgede olduğu için hiç bekletmeden olması gerektiğini söylüyorlar. Her an her şey olabilir, nöbet geçirebilir, zaten beyindeki tümörün baskısından dolayı çocuğun sağ tarafında halsizlikler başladı, sağ elini kullanamaz hale geldi. Çocuğumuz artık okula gidemiyor. Düz yolda giderken düşüyor. Ayağını kullanamıyor, elini kullanamıyor."
Kızının durumunu gözyaşları içinde anlatan anne Havva Yavuz ise konuşmakta güçlük çekti. Maddi durumlarının yetersiz olduğunu söyleyen Havva Yavuz, çocuğu burada ameliyat olmazsa başka doktora bakacaklarını belirtti.

13 Şub 2013 - 08:42 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.