ASKERİ TERSHANEDEN 100 BİN LİRALIK MALZEME ÇALDILAR

Kocaeli Gölcük İlçesi İhsaniye Çiftlik Mahallesinde bulunan bir hurdacıda, polis tarafından ele geçirilen ve askeri tersaneden çalıntı olduğu iddia ed...

Kocaeli Gölcük İlçesi İhsaniye Çiftlik Mahallesinde bulunan bir hurdacıda, polis tarafından ele geçirilen ve askeri tersaneden çalıntı olduğu iddia edilen malzemelerle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere ve iddialara göre; İhsaniye Çiftlik Mahallesi E-130 karayolu kenarında bulunan A.G. isimli şahısa ait hurdacıda, askeri tersanede kullanılan kurşun külçeler olduğu tespit edildi. Olay üzerine harekete geçen emniyet güçleri, bu kişinin kurşun külçeleri T.K. adlı bir başka hurdacıdan aldığını öğrenince, T.K.'nın da iş yerine operasyon düzenledi. askeri tersanede dökülen çok miktarda kurşun külçe ve yine askeri gemi yapımında kullanılan pirinç maddeler, gemilerin tatbikatlarında kullanıldığı anlaşılan çok miktarda ağır silahlara ait boş kovanlar ele geçirildi.

T.K. adlı hurdacının bu malzemeleri sürekli olarak kendisine Gölcük Askeri Tersanesi'nde işçi olarak çalışan Ç.K.'nın getirip sattığını söylemesi üzerine, polis şahısın evini tespit etti. Şahısın Kavaklı Mahallesi'ndeki evine de operasyon düzenledi şahısın evinde de Tersane Komutanlığı'nın etiketli ve askeri malzeme olması nedeniyle dışarı çıkarılması yasak olan çok miktarda boya kutuları ile diğer malzemeler ele geçirildi. Tersane işçisi Ç.K. de gözaltına alındı. Ele geçirilen ve yaklaşık 100 bin lira değerinde olan malzemeler askeri yetkililerin yaptıkları tespit sonrası tekrar tersaneye götürüldü. Gözaltındaki şahısların ise sorgusunun sürdüğü bilgisine ulaşıldı

08 Şub 2013 - 13:41 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.