GRİPİN KONSERİNDE ELEKTRİK ŞOKU

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin 'Sömestr Fest'13' etkinliklerinin sonuncusu, Kocaeli'de düzenlendi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin Balıkesir, Tekirdağ, Edi...

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin 'Sömestr Fest'13' etkinliklerinin sonuncusu, Kocaeli'de düzenlendi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin Balıkesir, Tekirdağ, Edirne ve Bursa gerçekleştirtiği Sömestr Fest'13' etkinliklerinin sonuncusu Kocaeli'de gerçekleştirildi. İzmit Perşembe Pazarı alanına kurulan platformlarda birbirinden güzel etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte üniversitenin tanıtıldığı broşürler dağıtılırken; öğrenciler playstation, langırt, şut atma, basket atma gibi etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Alana kurulan karaoke platformunda ise öğrenciler hünerlerini sergilerken, katılımcılar tarafından oylanan yarışmacılara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Öte yandan alanda, öğrencilere ve velilere Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin akademisyenleri tarafından meslek bilgilendirme danışmanlığı verildi. Ayrıca soğuk havaya rağmen alanı dolduran öğrencilere salep ikram edilirken, öğrenci ve veliler Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin burs imkanları hakkında bilgilendirildi.

Gün boyu süren etkinliklerin ardından Yeni Yüzyıl Üniversitesi müzik kulübü öğrencileri bir konser verirken, bir birinden güzel şarkıları seslendiren müzik grubu, alanı dolduran öğrencileri coşturdu. Gece sonunda ise ünlü rock grubu Gripin öğrencilere unutamayacakları bir gece yaşattı. 'Sömestre Fest'13' etkinlikleri, Gripin konserinin ardından son buldu.

Öte yandan Kocaeli'nde, binlerce öğrencinin izlediği Gripin konseri, elektrik şalterinin indirilmesi üzerine yarım kaldı. Şalterin, izin süresi aşıldığı gerekçesiyle polis tarafından indirildiği öne sürüldü.

Hazırlıkların ardından sahneye çıkan Gripin grubu birbirinden güzel şarkılarıyla öğrencileri coştururken, konser alanı bir anda karanlığa gömüldü.
Konserin bitimine 4 parça kala karanlıkta kalan grup ve üniversiteli gençler, büyük şaşkınlık yaşadı. Şalterin, izin süresi aşıldığı gerekçesiyle polis tarafından indirildiği öne sürüldü.
Solist Birol Namoğlu ve grup üyeleri sahneyi terk ederken, yaşananlar nedeniyle konser görevlileri ve güvenlik güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Yarım kalan konser sonrası açıklamalarda bulunan Gripin'in solisti Birol Namoğlu, "Her yerde elektrik olmasına rağmen bizim elektriğimiz kesilmiş. Sebebini bilmiyorum ama galiba emniyetten kaynaklanan bir durum. Gelip şarkının ortasında elektriği kesmişler. Hangi kuralın ihlal edildiğini bilmiyorum ama en azından şarkının bitmesi beklenebilirdi. Ben bunu büyük bir saygısızlık olarak görüyorum. Şarkının ortasında böyle bir susturma hareketi bence biraz ağır oldu. Bir vatandaş olarak yakıştıramadım. Ben sadece gelen insanlara üzüldüm başka da bir problem yok" dedi.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcısı Ekrem Çalkılıç ise, "Sanıyorum polis arkadaşların iletişim eksikliğinden kaynaklanan bir durum oldu. Durum iyi izah edilmemiş anladığım kadarıyla. İzinli bir organizasyondu bu. Amacımız gençlere sömestr festivali gerçekleştirmekti. Üniversite olarak ücretsiz Gripin konseri organize ettik ama nezaketten uzak bir tavır sıkıntı oluşturdu. Sayın valimizle görüştük, sayın valimiz konuya el attı. Konudaki kusurun o da farkına vardı ve ilgileneceğini söyledi" diye konuştu.

06 Şub 2013 - 10:50 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.