METAL SEKTÖRÜNDE KRİTİK SÜREÇ

Kocaeli’de yaklaşık 6 bin üyeye sahip olan ve Bekaert, Standart Depo gibi büyük fabrikalarda örgütlü bulunan Disk’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası...

Kocaeli’de yaklaşık 6 bin üyeye sahip olan ve Bekaert, Standart Depo gibi büyük fabrikalarda örgütlü bulunan Disk’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ,Türkiye Metal Sanayicileri sendikası ile yapılan grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde süreç tıkandı.

Birleşik Metal İş Sendikası’nın, işçilerin saat ücretlerine yüzde 19 oranında zam talebine MESS sosyal haklarda enflasyon değerinde zam önerisinde bulununca süreç tıkandı.Bu teklifi beğenmeyen Birleşik Metal İş Sendikası masadan kalktı ve bu zam oranının kesinlikle kabul edilmeyeceğini açıkladı. Görüşmelerde arabulucu süreci başlarken sürecin gidişatına göre Birleşik Metal İş Sendikası grev seçeneğini de göz önünde bulunduruyor.

Türk Metal Sendikası’nda da durum farklı değil. Türk–İş Konfederasyonu`na bağlı Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde de MESS, sendikanın taleplerine beklenilen cevabı vermeyince geçtiğimiz hafta uyuşmazlık zaptı tutulmuştu.Kocaeli’de 15 bin üyesi bulunan sendika, eğer işverenden ücretler konusunda tatmin edici bir teklif alamazsa örgütlü bulunduğu fabrikalarda grev kararı alabilir.

10 Mar 2013 - 09:11 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.